Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Karizmatični Zlatko Sudac ima svog 'blizanca' u Italiji

Giorgio Bongiovanni (46) ima pet stigmi na tijelu. Dobio ih je na blagdan sveca. Kao i Zlatko Sudac on je rekorder s najvećim brojem Isusovih rana

24sata
Foto: 24sata
41 komentara

Zlatko Sudac i njegov talijanski dvojnik Giorgio Bongiovanni stigmatici su rekorderi s najvećim brojem Isusovih rana na tijelu. Bongiovanni (46) iz Sant’Elpidio a Mare, kao i Sudac (38) ima pet stigmi na tijelu te križ na čelu, a poput svog hrvatskog “blizanca” prvi put je prokrvario na blagdan jednog od svetaca. Eksluzivno za 24sata Bongiovanni govori o ranama i Zlatku Sudcu...
24sata: Kad i gdje ste dobili stigme?
Prvu stigmu dobio sam 1989. godine u Fatimi. Ukazala mi se Djevica. Upitala me želim li nositi teret njenog Sina. Rekao sam: 'Da’. Dvije zrake svjetlosti udarile su u moje dlanove. Prokrvarili su. Dvije godine kasnije dobio sam stigme na stopalima. Petu stigmu dobio sam na prsima.
24sata: Jeste li prije dobivanja stigmi imali obitelj?
Vodio sam život poput ostalih ljudi. Imao sam suprugu i sina te izrađivao cipele. Posao mi je omogućavao da vodim vrlo ugodan život, ali bio sam prazan.
24sata: Krvare li vam rane svakoga dana?
Stigme nesnosno krvare svaki dan već 20 godina i bolne su, a križ na čelu danas krvari samo na blagdane.
24sata: Ukazuju li vam se Djevica Marija i Isus ?
Vidim ih i pričam s njima tijekom krvarenja rana. Posljednja Isusova poruka bila je da se ljudi pripreme jer će se on uskoro vratiti na Zemlju.
24sata: Jeste li čuli za Sudca, hrvatskog stigmatika?
Čuo sam za njega, znam da je Isusov poslanik.

SUDAC KRVARI NA BOKOVIMA A NE NA PRSIMA
Talijanski stigmatik krvave znakove dobio je 1989. godine, a deset godina kasnije prvi put dobio ih je Zlatko Sudac. Jedina razlika između ta dva stigmatika je što Sudac krvari na bokovima, a Bongiovanni na prsima. Ostale stigme imaju na istim mjestima: na zapešćima i stopalima.

BOZANIĆ SE DISTANCIRAO OD HRVATSKOG STIGMATIKA
Kardinal Josip Bozanić u utorak je odgovarao na pitanja učenika VII gimnazije u Zagrebu. Učenike je najviše zanimao kardinalov stav o karizmatičnom Zlatku Sudcu. Odgovarajući na upit što misli o hrvatskom stigmatiku, Bozanić je rekao da nije dobro promicati bilo kakav kult. No istraživanja pokazuju kako se većina vjernika koji boluju od depresije i ostalih psihičkih bolesti nakon seminara Zlatka Sudca kući vraća izliječena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message