News

Komentari 0

Karlovačka županija donirala je medicinsku opremu i lijekove ukrajinskoj oblasti Mikolaivsk

Karlovačka županija donirala je medicinsku opremu i lijekove ukrajinskoj oblasti Mikolaivsk

Karlovačka županija s tom južnoukrajinskom oblasti od 2013. godine njeguje prijateljske odnose na temelju sporazuma o suradnji gospodarskih komora dviju regija, koji je potpisan u glavnom gradu Mykolaivu

Veleposlaniku Ukrajine Vasylu Kyrylychu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin uručila je u srijedu u Veleposlanstvu u Zagrebu donaciju od 50.000 kuna za prijateljsku Mykolaivsku oblast u Ukrajini za kupnju medicinske opreme i lijekova, priopćila je županija.

Karlovačka županija s tom južnoukrajinskom oblasti od 2013. godine njeguje prijateljske odnose na temelju sporazuma o suradnji gospodarskih komora dviju regija, koji je potpisan u glavnom gradu Mykolaivu.

Iako je zbog rata ta suradnja zaustavljena, Karlovačka županija angažirana je na prihvatu i smještaju izbjeglica te osiguravanju školovanja, posla i medicinske skrbi svima kojima je to potrebno.

Županija je prije nekoliko godina na Jadranu osigurala ljetovanje za stotinjak djece iz Ukrajine, većinom poginulih branitelja iz regija u kojima traju borbe s proruskim separatistima i Rusijom, nakon što je Rusija 2014. anektirala Krim.

>>Događanja iz Ukrajine pratite ovdje<<

Veleposlanik Kyrylych izrazio je zahvalnost županici i Karlovačkoj županiji na donaciji i ukupnoj potpori, ističući da Ukrajinci svakodnevno dobivaju veliku pomoć u Hrvatskoj i potporu za pravednu borbu. Prihvatio je poziv županice da službeno posjeti Karlovačku županiju.

POGLEDAJTE VIDEO: