Obavijesti

News

Komentari 314

Karmen (23) dobila 10 godina: Bolje da sam osuđena na smrt

Karmen (23) dobila 10 godina: Bolje da sam osuđena na smrt
1

Mlada majka Karmen iz Ploča je za ubojstvo muža dobila deset godina zatvorske kazne. Branila se da ju je suprug maltretirao, a na presudu je reagirala šokirano i ljutito

VIDEO

Bolje bi bilo da ste mi odmah izrekli smrtnu presudu, potiho je rekla Karmen Matana Đorđević (23) koju je jučer Županijski sud u Dubrovniku osudio na 10 godina zatvora zbog ubojstva muža Saše (35). 
Time je nepravomoćno potvrđena optužnica, ali sud je potvrdio i njezine navode da ju je suprug maltretirao.

Karmen se naime 7. svibnja oko 1.00 sat ujutro posvađala sa Sašom u zajedničkom stanu u Ulici kralja Petra Svačića u Pločama.Žustro su se svađali i prepirali te su se počeli i naguravati. Žena se u cijelom kaosu uspjela domoći kuhinjskog noža dugog oko 20 centimetara i zarila ga mužu u prsa. Rana je bila duboka gotovo 10 centimetara, a oštrica je teško povrijedila plućnu arteriju, lijevi dio srca i lijevu koronarnu arteriju. Iako se neko vrijeme borio za život, Saša je ubrzo preminuo.

Sudsko vijeće je u obrazlaganju presude reklo kako su potpuno uvjereni da je Saša maltretirao Karmen kroz nekoliko mjeseci. Pročitali su kako ju je u naguravanju stisnuo uz dio namještaja te joj tako prijetio. Unatoč tome, smatraju da ga nije ubila u afektu niti da je prekoračila nužnu obranu. Dodali su da muž nije bio veći od nje te da nije morala posegnuti za nožem. Unatoč tome, kao olakotnu okolnost uzeli su činjenicu kako žena do sad nije bila osuđivana te njezinu mladost. Prihvatili su njen iskaz u kojem je rekla da je na njezino duševno stanje utjecala svekrva s optužbama.

Čak je od nje tražila DNA test očinstva jer je sumnjala da njezin sin nije otac djeteta. Na samom početku istrage Karmen je tvrdila da se nalazi i u postporođajnoj depresiji. U trenutku ubojstva njezino dijete jedva je napunlio tri mjeseca života. 
Karmen su odmah poslali na odsluženje kazne kojoj će ubrojiti i mjesece koje je provela u istražnom zatvoru. U njemu je bila od uhićenja i nije dobila priliku braniti se sa slobode.

U sklopu kazne morat će platiti nešto više od 27.000 kuna sudskih troškova. Njezin odvjetnik Dragan Pištalo najavio je odmah kako će se žaliti na presudu Županijskog suda. Pravdu će tražiti i na Vrhovnom sudu. Tužiteljstvo bi nasuprot tome moglo tražiti veću kaznu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 314
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi