Obavijesti

News

Komentari 299

Kaznili ga jer je objavio slike Snjeguljice i Popaja s 'travom'

Kaznili ga jer je objavio slike Snjeguljice i Popaja s 'travom'
1

Sporne fotografije Stjepan Pavleković (48) iz Lepoglave dobio je na Facebooku. Bile su mu simpatične pa ih je podijelo. Ubrzo mu je na vrata pokucala policija...

VIDEO

Na rođendan su mi policajci došli na vrata i rekli da moram na razgovor. Bila mi je puna kuća gostiju, bio sam u šoku, kaže Stjepan Pavleković (48) iz Lepoglave.

Uspio je dogovoriti da na razgovor dođe tjedan dana poslije. Kad je došao u postaju, inspektori su pred njega stavili slike Popaja i Snjeguljice na kojima je list konoplje.

- Te slike sam dobio na profil na Facebooku. Bile su mi simpatične, pa sam ih podijelio. Objasnili su mi da promoviram opojne droge, a to je kazneno djelo - rekao je Pavleković i dodao da nigdje na slikama ne piše da je riječ o marihuani.

'Svašta sam im rekao na sudu, ali ništa nisu uvažili'

To je rekao i na sudu, ali sutkinja nije dopustila da se ta njegova izjava unese u zapisnik.

Na trafostanici u Ivancu velikim slovima piše THC. Pitao sam sutkinju zašto prekršajno ne gone Grad Ivanec jer nisu uklonili grafit, je grafit s velikim slovima, kaže Pavleković 

- U svoju obranu sam spomenuo Državno povjerenstvo koje je tog istog dana dalo zeleno svjetlo za korištenje marihuane u medicinske svrhe. Sjetio sam se i stranke ORaH koja se zalaže za legalizaciju i HTV-a koji je objavio dokumentarac o Pink Floydu u kojem Miki Maus puši travu - rekao je Pavleković.

Sutkinji je rekao da se kraj suda nalazi trafostanica na kojoj velikim slovima piše THC i upitao je zašto prekršajno ne gone Grad Ivanec koji nije uklonio grafit. Nije dobio odgovor, a ni to nije ušlo u zapisnik.

Nezaposlen je, kazna će mu teško pasti

- Svašta sam im još rekao, ali jedino što su zapisali je moja izjava o korištenju marihuane u medicinske svrhe uz napomenu da sud odlučuje o tome što ide u zapisnik - rekao je Stjepan, koji je nezaposlen i kazna od 1000 kuna će mu teško pasti jer je riječ o 40 posto primanja od Zavoda za zapošljavanje.

Nitko ne može utvrditi da je na slici marihuana

Sudski vještak uopće nije utvrdio da je na slici marihuana. Dodao je da se to ni ne može utvrditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 299
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.