Obavijesti

News

Komentari 282

Potvrdili su i 4. slučaj? Još jedan mladić hospitaliziran u Zagrebu. Doktor: Sumnja se na trovanje

Potvrdili su i 4. slučaj? Još jedan mladić hospitaliziran u Zagrebu. Doktor: Sumnja se na trovanje

Nakon što su se proširile uznemirujuće poruke o piću poznatog proizvođača, iz riječke bolnice kažu da su zaprimili pacijenta s mogućom kemijskom ozljedom jednjaka. Uslijedila su tri slučaja u Zagrebu...

NAJBITNIJE

  • U ponedjeljak su se proširile uznemirujuće poruke o piću koje prži jednjak, više o tome OVDJE
  • MUP istražuje sve okolnosti slučaja. Više o tome OVDJE
  • Riječka bolnica potvrdila trovanje i sumnju u kemijsku ozljedu jednjaka
  • Policija dobila dojavu da je čovjeku 4. studenog pozlilo u Rijeci u kafiću tijekom konzumacije pića. Više o tome OVDJE
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
00:40

Ne paničariti!

Sad sam vidio pacijenta, klinički izgleda dobro. Svjestan je rizika i što se može dogoditi. Treći pacijent, kolega Bradić mu je napravio gastroskopiju. Blage su upalne promjene. Za četvrtog pričekajmo nalaze. Vratio bih se na preventivu. Upravo je to molba. Svjestan sam da postoje i djeca koja uživaju u bezalkoholnim gaziranim pićima - maknite to. Ne treba paničariti, situacija može biti i ozbiljna, postoje različita pakiranja. Apelirao bih da se uključi i forenzika Vučetić, kazao je u razgovoru za RTL bivši ministar Rajko Ostojić nakon što je objavljeno kako se sumnja i na četvrti slučaj trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj.

Ostojić, kao predstojnik klinike, je dodao:

- Ne paničariti. Izbjegavajte sva gazirana pića. Pijte običnu komunalnu vodu. Zagrebačka je super, dalmatinska također, primorska, lička… Ako išta Hrvatska ima -ima sjajnu vodu. Pustimo je li itko kriv - ostavimo to drugima. Nećemo politiku u ovu butigu - kaže Ostojić, piše RTL.

00:11

Gosti 'Otvorenog': 'Kontrola proizvodnje morala je dati zeleno svjetlo da se pune boce'

Četiri slučaja trovanja nakon konzumacije gaziranih pića, tri u Zagrebu i jedan u Rijeci, podignuli su hrvatsku javnost na noge.

Tom temom bavili su se i gosti u večerašnjoj emisiji Otvoreno HRT-a. 

OVDJE VIŠE O TEMI

23:55

I on pio Romerquelle?

Tri osobe završile su u bolnici u Zagrebu, jedna u Rijeci, zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem.

Četvrti muškarac javio se tijekom večeri u KBC Zagreb i doktori sumnjaju kako je došlo do trovanja. Jutarnji list piše kako je muškarac u kafiću pio Romerquelle.

23:22

Dekan PMF-a: Student je kupio piće na automatu na fakultetu. Sve smo ih stavili van funkcije!

Potreseni smo situacijom koja je danas postala aktualna u javnom prostoru, ne sluteći da će jedan od aktera nažalost biti i naš student kojem želimo brz i potpun oporavak, kazao nam je dekan...

OVDJE VIŠE O TEMI

23:13

Novi slučaj u Zagrebu

Nakon što je u riječkoj bolnici ranije hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u Rijeci, večeras su potvrđena tri nova slučaja trovanja, javlja Dnevnik.hr.

Slučaj četvrtog pacijenta u Hrvatskoj potvrdio je za Dnevnik Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb.

"Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koji je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada izgleda klinički dobro", rekao je Ostojić, dodajući da postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem. No, naglasio je da se čeka detaljna obrada, piše Dnevnik.hr. 

Komentari 282