Obavijesti

News

Komentari 8

KBC Split o smrti Kanađanina: 'Nismo našli nikakve značajnije pogreške. Čekamo obdukciju'

KBC Split o smrti Kanađanina: 'Nismo našli nikakve značajnije pogreške. Čekamo obdukciju'

Zamjenik ravnatelja dr. Zenan Pogorelić je rekao da je pacijent prije dva mjeseca s istim simptomima zaprimljen u bolnicu u Londonu, odakle je otpušten bez dijagnoze

VIDEO

Zamjenik ravnatelja KBC-a Split dr. Zenan Pogorelić obratio se javnosti dan nakon smrti muškarca (69), državljanina Kanadce koji je 30. travnja primljen u bolnicu, a u srijedu navečer prebačen s Plućnog odjela na Jedinicu intenzivne skrbi, gdje je i preminuo.

- Jutros smo imali sastanak multidisciplinarnog tima liječnika i pregledali smo svu medicinsku dokumentaciju i nismo našli značajniju pogrešku - rekao je dr. Zenan Pogorelić te istaknuo da će obdukcija potvrditi uzrok smrti. Pokojnikova supruga na početku se protivila obdukciji, ali ju je kasnije prihvatila jer se po hrvatskom zakonu mora ona mora obaviti za sve pacijente koji umru u bolnici.

Po njegovim riječima u medijima se pojavila netočna informacija da osoblje Klinike za plućne bolesti nije željelo otpustiti bolesnika u prošli petak zato što je bio vikend.

U KBC Split stiže nadzor zbog smrti Kanađanina: Deset dana je bio u Klinici za plućne bolesti
U KBC Split stiže nadzor zbog smrti Kanađanina: Deset dana je bio u Klinici za plućne bolesti

- Bolesnik je dva mjeseca prije nego što je došao u Hrvatsku otpušten zbog istih problema iz bolnice u Londonu i odlučio je putovati. Došao je u Hrvatsku i dva puta je boravio u KBC Split gdje je multidisciplinarno pregledan - pregledali su ga pulmolog, hematolog i kirurg te je napravljena brojna slikovna dijagnostika, ali nije pronađen nikakav uzrok nekog stanja koji bi doveo do naglog smrtnog ishoda bolesnika - rekao je.

Istaknuo je kako je učinjena detaljna dijagnostička obrada te da su konzultirani specijalisti hematolog, gastroenterolog, neurolog i pulmolog. 

- Na dežurnog hematologa je čekao 20 minuta, no smatram kako nije riječ o razlogu za uzbunu. Nije pronađen nikakav uzrok, osim povišenih upalnih parametara koji su ukazivali na neko infektivno stanje - rekao je.

Nije htio otkrivati što bi mogao biti uzrok smrti, no rekao je kako za sepsu za grlo nemaju dokaza, a da je za gljivično oboljenje grlo jako mala šansa za to. 

- Istina je kako se pregovaralo s njegovim osiguravajućim društvom da ga se otpusti, ali uvjet za to bilo je da u avionu ima medicinsku pratnju na kojoj smo mi inzistirali. S obzirom da taj uvjet nije bio ispunjen to je jedini razlog zašto je ostao u KBC Split - rekao je.

U KBC-u Split počela unutarnja kontrola zbog smrti Kanađanina
U KBC-u Split počela unutarnja kontrola zbog smrti Kanađanina

Potvrdio je kako je bolesnik pao u WC-u u bolnici i imao lakši prijelom noge, ali to nije zahtijevalo operacijske radnje.

- Gospodin je pao dok je bio u wc-u, no zadobio je manji prijelom noge koji je zahtjevao imobilizaciju. Koliko ja znam, imao je dobar odnos s djelatnicima Plućnog odjela, za ostalo ne znam  - odgovorio je.

Pogorelić je također rekao da je splitski KBC u kontaktu s kanadskim Veleposlanstvom u Hrvatskoj.


Nakon izjava za medije, KBC Split se očitovao priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

- U nekim medijima se pojavila informacija koju moramo demantirati, da je pacijent mogao biti otpušten iz KBC-a Split kako bi otputovao natrag u Kanadu na liječenje, a da djelatnici naše bolnice to nisu omogućili jer je bio vikend.

Naime, istina je da se s njegovim osiguranjem razgovaralo u svezi toga, no pacijent nije bio u stanju putovati bez medicinske pratnje koju treba osigurati njegovo osiguranje.

Za vrijeme boravka u našoj bolnici nije došlo do ispunjenja tog posljednjeg uvjeta koji omogućava siguran prijevoz pacijenta - navedeno je u priopćenju splitske bolnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...