Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
432 komentara

Kćer EU dužnosnika silovao i ubio imigrant iz Afganistana

Tražitelj azila (17) iz Afganistana uhićen je u Njemačkoj zbog silovanja i ubojstva 19-godišnje Marije Ladenburger, kćeri dužnosnika u Europskoj komisiji

Foto: Maria Ladenburger/Facebook

Tražitelj azila (17) iz Afganistana uhićen je u Njemačkoj zbog silovanja i ubojstva 19-godišnje Marije Ladenburger, kćeri dužnosnika u Europskoj komisiji, piše Daily Mail.

Tijelo studentice medicine, koja je u slobodno vrijeme volontirala u centru za imigrante, pronađeno je 16. listopada uz rijeku Dreisam, u Freiburgu. 

Maria je te noći bila na studentskoj zabavi. Oko 2.37 sati krenula je biciklom kući. Djevojka je silovana, zadavljena, a potom je njeno tijela bačeno u rijeku.

Foto: Maria Ladenburger/Facebook

U blizini mjesta zločina policija je pronašla dugačku crnu vlas kose, koja je djelomično bila ofarbana u plavo i crni šal, koji je Maria nosila u noći ubojstva.

Tragovi DNK koje je policija pronašla na dokaznim materijalima nisu se poklapali ni s jednim u bazi podataka pa je policija odlučila pregledati snimke nadzornih kamera u blizini mjesta zločina.

Na snimci iz tramvaja zapazili su tinejdžera koji je, kako je policija priopćila, imao 'specifičnu frizuru i djelomično obojanu kosu u plavo'.

Mladi Afganistanac je nakon uhićenja priznao da je silovao i ubio djevojku, a suđenje bi mu trebalo početi početkom 2017. godine. 

Njemačka glasnogovornica policije izjavila je kako pokušavaju utvrditi je li žrtva poznavala ubojicu. Također provjeravaju je li napad bio unaprijed isplaniran.

Foto: Maria Ladenburger/Facebook

Žrtva je kćer odvjetnika Clemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Europske komisije.

Njezini roditelji u osmrtnici su između ostalog poručili: “19 godina Maria je bila velika zraka sunca u našoj obitelji a tako će i ostati. Zahvalni smo Bogu na daru koji nam je poklonio i dopustio da baš ona bude naše dijete. Uvjereni smo da je s Njim na sigurnom.“

Policija istražuje ubojstvo još jedne djevojke

Afganistanac je u Njemačku došao 2015., kao maloljetnik bez pratnje i živio je kod udomiteljske obitelji, bez ikakvih incidenata.

Policija pokušava utvrditi je li uhićeni Afganistanac odgovoran za ubojstvo još jedne djevojke. Riječ je o Carolin G. (27) koja je silovana i ubijena početkom studenog dok je džogirala u Endingeu, nedaleko od Freiburga. Na mjestu zločina nisu pronađeni tragovi DNK, što policiji otežava istragu.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message