Obavijesti

News

Komentari 432

Kćer EU dužnosnika silovao i ubio imigrant iz Afganistana

Kćer EU dužnosnika silovao i ubio imigrant iz Afganistana
3

Tražitelj azila (17) iz Afganistana uhićen je u Njemačkoj zbog silovanja i ubojstva 19-godišnje Marije Ladenburger, kćeri dužnosnika u Europskoj komisiji

VIDEO

Tražitelj azila (17) iz Afganistana uhićen je u Njemačkoj zbog silovanja i ubojstva 19-godišnje Marije Ladenburger, kćeri dužnosnika u Europskoj komisiji, piše Daily Mail.

Tijelo studentice medicine, koja je u slobodno vrijeme volontirala u centru za imigrante, pronađeno je 16. listopada uz rijeku Dreisam, u Freiburgu. 

Maria je te noći bila na studentskoj zabavi. Oko 2.37 sati krenula je biciklom kući. Djevojka je silovana, zadavljena, a potom je njeno tijela bačeno u rijeku.

U blizini mjesta zločina policija je pronašla dugačku crnu vlas kose, koja je djelomično bila ofarbana u plavo i crni šal, koji je Maria nosila u noći ubojstva.

Tragovi DNK koje je policija pronašla na dokaznim materijalima nisu se poklapali ni s jednim u bazi podataka pa je policija odlučila pregledati snimke nadzornih kamera u blizini mjesta zločina.

Na snimci iz tramvaja zapazili su tinejdžera koji je, kako je policija priopćila, imao 'specifičnu frizuru i djelomično obojanu kosu u plavo'.

Mladi Afganistanac je nakon uhićenja priznao da je silovao i ubio djevojku, a suđenje bi mu trebalo početi početkom 2017. godine. 

Njemačka glasnogovornica policije izjavila je kako pokušavaju utvrditi je li žrtva poznavala ubojicu. Također provjeravaju je li napad bio unaprijed isplaniran.

Žrtva je kćer odvjetnika Clemensa Ladenburgera, pomoćnika generalnog direktora pravne službe Europske komisije.

Njezini roditelji u osmrtnici su između ostalog poručili: “19 godina Maria je bila velika zraka sunca u našoj obitelji a tako će i ostati. Zahvalni smo Bogu na daru koji nam je poklonio i dopustio da baš ona bude naše dijete. Uvjereni smo da je s Njim na sigurnom.“

Policija istražuje ubojstvo još jedne djevojke

Afganistanac je u Njemačku došao 2015., kao maloljetnik bez pratnje i živio je kod udomiteljske obitelji, bez ikakvih incidenata.

Policija pokušava utvrditi je li uhićeni Afganistanac odgovoran za ubojstvo još jedne djevojke. Riječ je o Carolin G. (27) koja je silovana i ubijena početkom studenog dok je džogirala u Endingeu, nedaleko od Freiburga. Na mjestu zločina nisu pronađeni tragovi DNK, što policiji otežava istragu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 432
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji