Obavijesti

News

Komentari 134

Kerum Branki Ramljak: 'Otkud lova za jumbo plakate?'

Kerum Branki Ramljak: 'Otkud lova za jumbo plakate?'

Branka Ramljak je nadugo pričala o svom obrazovanju i diplomama, na što je Kerum potiho izrazio nezadovoljstvo da će završiti emisija dok ona sve kaže

VIDEO

U emisiji Otvoreno HRT-a gostovali su kandidati za splitskog gradonačelnika, Željko Kerum (HGS), Vice Mihanović (HDZ), Ivica Puljak (Centar), Branka Ramljak (nezavisna kandidatkinja), Siniša Vuco (HSS) i Ante Franić (SDP). i govorili su o tome što treba Splitu i što namjeravaju napraviti ako ih birači izaberu.

Kerum je najavio da će u slučaju pobjede tražiti da se ratna luka Lora preseli iz Splita i da se tamo napravi komercijalni brodski sadržaj.

Siniša Vuco je izrazio sumnju u izbor izvođača koji su nastupali na raznim splitskim manifestacijama, te dodao da ni u Zagrebu nema festivala s izvođačima koji su, kako je rekao, 'high class'.

Ivica Puljak (Centar) komentirao je odvajanje otpada u Splitu, rekavši da je Split rekorder po negativnom prikupljanju otpada, oko 3,7%.

- Prikupljanje otpada važno je za moderno društvo. Samo je stvar volje i želje da se to napravi,. Grad treba temeljito očistiti i pozabaviti se prikupljanjem otpada, da Split bude primjer ekološkog grada. U Splitu postoje cijela naselja koja nemaju kanalizaciju, grad nema čistu vodu, poslije svake jače kiše vodu se mora prokuhavati. Split je najgori grad po standardu škola, neke rade u tri smjene, toga nema nigdje u Hrvatskoj, to su bili projekti za 19. stoljeće, ja ću Split uvesti u 21. stoljeće - rekao je.

HDZ-ov kandidat Vice Mihanović je kao ključne probleme izdvojio promet, novi GUP i prostorni plan, veliki otpad i cijena stanova. U svom programu nudi konkretna rješenja. 

- Riješit ćemo četiri nova ulaza i izlaza u grad, napravit ćemo četiri nove garaže i 2000 novih parkinga uzduž prometnica, imamo 27 definiranih lokacija. Rješenje za otpad je odvajanje od vrata do vrata te je predviđeno 100 lokacija za kontejnere. Uvest ćemo elektronsku evidenciju odvajanja otpada - rekao je.

Puljak ga je pitao da pokaže svoj program, jer sve što on obećava je prije četiri godine obećao Andro Opara, ali ništa od toga se nije ostvarilo.

- Pokažite vi svoj ako ga imate - rekao mu je Mihanović, na što mu je Puljak odgovorio da ima, ali ga ne nosi sa sobom okolo.

Branka Ramljak je nadugo pričala o svom obrazovanju i diplomama, na što je Kerum potiho izrazio nezadovoljstvo da će završiti emisija dok ona sve kaže.

Kerum je pitao Ramljak otkud joj novac za jumbo plakate.

- Ona priča o poštenju, a odakle lova? - pitao je Kerum.

- Imam pristojnu plaću, nešto sam i uštedjela i ovo financiram iz osobnih sredstava - odgovorila mu je i dodala da će biti i donacija od ljudi koji podržavaju njenu priču.

Puljak ističe da se programi većine kandidata svode na to kako će oni nekome nešto dati, a treba stvoriti novce.

- Mora se stvoriti nova atmosfera u gradu Splitu, Split mora sam sebi postati važan, i to tako da građanima i mladim ljudima omogućimo da stvaraju, rekao je.

Mihanović je kazao da je Franić bio peti ili šesti izbor za kandidata SDP-a za Split, a Puljku je poručio da njegove tvrdnje zvuče smiješno.

- Izabran sam u Splitu, a nisam položen iz Zgareba, kao što je slučaj u HDZ-u. U Splitu imamo HDZ-ovce koji su podslušnici velikom vođi, ponašaju se kao sekta i uništavaju grad. Ne spominje se turizam, željeznica je u strašnom stanju, rekao je Franić.

Apelirao je na sadašnju vlast da se dogovaraju zračni mostovi s aviokompanijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"