Obavijesti

News

Komentari 155

Ukrajina: U ratu je eliminirano više od 94 tisuće okupatora; Putin i Erdogan opet razgovarali

Ukrajina: U ratu je eliminirano više od 94 tisuće okupatora;  Putin i Erdogan opet razgovarali

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u svoj 290. dan. Zima i teški vremenski uvjeti zadnjih tjedana usporavaju veća napredovanja obje strane. Sirene za zračnu uzbunu nastavljaju se oglašavati po Ukrajini...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:00

Eksplozija je u subotu potresla stožer plaćeničke skupine Wagner u istočnoj regiji Luhansk u Ukrajini, piše CNN.

- Imali su eksploziju gdje je sjedište Wagnera. I fotografije su se već pojavile na internetu, a oni čak i ne skrivaju da su tamo ogromni gubici - rekao je Serhiy Hayday, šef regionalne vojne uprave, u intervjuu za ukrajinske medije u nedjelju.

Hayday je rekao da je sjedište uspostavljeno u zgradi u gradu Kadiivka koji su okupirali Rusi. Grad se nalazi u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) i kontroliraju ga proruski separatisti.

21:00

Rusko granatiranje oštetilo je nekoliko mjesta u južnoj Ukrajini 

Rusija je granatirala ukrajinsku regiju Dnjepropetrovsk i okolna područja raketama i teškim topništvom tijekom noći, rekao je lokalni ukrajinski dužnosnik, piše CNN. Nije bilo žrtava, rekao je čelnik regionalne vojne uprave Valentin Rezničenko. Zajednice Nikopol, Chervonohryhorivka i Marhanets također su pogođene, rekao je Rezničenko, dok su moskovske snage ispalile više od 50 granata. Tri sela na tom području ostala su bez struje i vode.

 

18:55

Brojke iz Kijeva

Od početka invazije 24. veljače eliminirali smo 94,140 ruskih vojnika, uništili 2942 tenka... Stoji u dnevnom izvještaju stožera za obranu Ukrajine.

17:47

Razgovor Macrona i Zelenskog uoči konferencije potpore Ukrajini: Tu je 10 točaka za mir

Emmanuel Macron u nedjelju je telefonom razgovarao s Volodimirom Zelenskim kako bi se pripremio za novu konferenciju potpore Ukrajini koja će se održati u utorak u Parizu, objavili su iz ureda dvojice predsjednika.

OVDJE VIŠE O TEMI

15:50

Erdogan i Putin razgovarali o plinskom čvorištu i koridoru za izvoz žita: Turska želi kraj rata

Turski predsjednik Tayyip Erdogan telefonom je u nedjelju razgovarao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom o početku izvoza ostalih prehrambenih proizvoda i ostale robe kroz crnomorski žitni koridor i o mogućoj uspostavi plinskog čvorišta, priopćio je Erdoganov ured.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 155