Obavijesti

News

Komentari 308

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo povlačenje iz Hersona, na ulicama grada traje slavlje

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo povlačenje iz Hersona, na ulicama grada traje slavlje

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u svoj 261. dan. Iz Moskve su naredili trupama povlačenje iz Hersona, oči cijelog svijeta sad su uprte u taj južni dio Ukrajine. Je li povlačenje blef, zamka ili iskreno, pokazat će vrijeme...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.06

Zelenski: Rusi u Hersonu ostavili puno mina

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da su ruske snage ostavile "puno mina" nakon povlačenja iz grada Hersona. Dodao je da pristup novinarima neće biti moguć dok se ne razminiraju barem glavne ceste u gradu.

21.04

Šef vojne uprave Hersona: Ne vraćajte se u svoje domove, opasno je

Šef regionalne vojne uprave Hersona Jaroslav Januševič upozorio je izbjegle Ukrajince da se ne pokušavaju prerano vratiti na oslobođena područja.

- Sve se više naselja vraća pod ukrajinsku zastavu. Razumijem da svi čeznu za domom i da se žele što prije vratiti kući. Molim vas da malo pričekate. Sada je ovdje preopasno. Postoji velika vjerojatnost da će neprijatelj granatirati naselja. Osim toga, područje bi trebali ispitati stručnjaci za eksplozive. Nažalost, već ima mnogo civilnih žrtava uzrokovanih eksplozivnim napravama- rekao je Januševič.

20.37

Rusija zabranila ulazak glasnogovornici, braći i sestrama Joea Bidena

Rusija je u petak objavila da će zabraniti ulazak na svoj teritorij za 200 Amerikanaca, uključujući dva brata i sestru predsjednika Joea Bidena, kao i njegovu glasnogovornicu Karine Jean-Pierre, kao odgovor na američke sankcije protiv Moskve.

Ova odluka donesena je "kao odgovor na sve šire sankcije administracije Joea Bidena, ne samo protiv ruskih dužnosnika (...), nego i svih onih koji se iz ovog ili onog razloga ne sviđaju Washingtonu", navodi rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

PROČITAJTE VIŠE

19.57

Uočena velika šteta nakon ruskog povlačenja

Nove snimke iz zraka pokazuju veliku štetu prouzročenu na brani Nova Kakhovka u južnoj Ukrajini, nakon ruskog povlačenja iz Hersona.

- Satelitske slike jutros otkrivaju značajna nova oštećenja na nekoliko mostova i brani Nova Kakhovka nakon ruskog povlačenja iz Hersona preko rijeke Dnjepar- napisala je tvrtka Maxar.

18.49

Zelenski: Herson nikada nije odustao od Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je izjavu na svom službenom Telegram računu nakon što su njegove trupe u petak ponovno zauzele Herson.

Zelenski je rekao da je ovo 'povijesni dan' i da ljudi u tom gradu 'nikada nisu izgubili nadu'.

Cijela izjava glasi:

Danas je povijesni dan. Vraćamo Herson. Naši branitelji za sada su na prilazima gradu, ali specijalne jedinice su već u gradu.

Građani Hersona su čekali. Nikada nisu odustali od Ukrajine. Nada za Ukrajinu je uvijek opravdana – a Ukrajina uvijek vraća svoje.

Pa čak i sada kada grad još nije potpuno očišćen od neprijateljske prisutnosti, sami Hersonci već uklanjaju ruske simbole s ulica i zgrada i sve tragove boravka okupatora u Hersonu.

Tako je bilo i u svim ostalim gradovima koje su oslobodili naši branitelji. Tako će biti i u onim gradovima koji još čekaju naš povratak.

Ukrajina će doći svim svojim ljudima.

I zahvaljujem svakom vojniku i svakoj postrojbi obrambenih snaga koji sada omogućuju ovu ofenzivnu operaciju na jugu.

Apsolutno svi – od vojnika do generala.

Oružane snage, obavještajci, SBU, Nacionalna garda - svi oni koji su približili današnji dan Hersonskoj oblasti.

Komentari 308