Obavijesti

News

Komentari 235

Ruska i ukrajinska vojska tvrde da bilježe uspjehe na bojišnici: Protunapad Rusa u Zaporižju

Ruska i ukrajinska vojska tvrde da bilježe uspjehe na bojišnici: Protunapad Rusa u Zaporižju

Rusija i Ukrajina u nedjelju su razmjenile 200 zarobljenika. Kijev tvrdi kako su do sada zauzeli natrag i tri sela, što je rezultat protuofenzive koja je krenula prije nekoliko dana

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:00

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u svom noćnom obraćanju u ponedjeljak da su borbe teške, ali ukrajinske snage "idu naprijed" i ponovno osvajaju teritorij.

Zelenski je također rekao da su najvažnija operativna područja u smjerovima Tavrije i Horticije, a primio je izvješća od zapovjednika u tim područjima tijekom sastanka svog stožera u ponedjeljak.

21:00

Ruska i ukrajinska vojska obje tvrde da su ponedjeljak zabilježile vojne uspjehe na bojišnici, pri čemu je Moskva rekla da je odbila napade ukrajinskih snaga, a Kijev da je pod svoju kontrolu vratio još jedno selo u istočnoj Doneckoj oblasti.

Rusko ministarstvo obrane je reklo da je angažiralo svoju prvu privatnu vojsku, specijalnu jedinicu "Ahmat", za koju se smatra da je pod kontrolom čečenskog vođe Ramzana Kadirova.

To je objavljeno usred rastućih tenzija između ministra obrane Sergeja Šojgua i plaćeničke skupine Wagner, čiji je vlasnik oligarh Evgenij Prigožin.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20:00

Ukrajinski ministar zaštite okoliša i prirodnih resursa Ruslan Strilets rekao je u ponedjeljak za CNN da je urušavanje brane Nova Kakhovka u južnoj Ukrajini prošlog tjedna bila "najveća katastrofa ruskih osvajača" od početka invazije.

Gotovo tjedan dana nakon rušenja brane, napori za evakuaciju u južnom gradu Khersonu se nastavljaju, unatoč opadanju razine vode.

Ministar je rekao da je rijeka Dnjepar, gdje se nalazi brana, jedna od najvećih rijeka u Europi. Zbog pucanja brane, kaže da je akumulacija rijeke već izgubila 72% vode.

19.26

Putin odlikovao ruske vojnike ranjene u Ukrajini

Ruski predsjednik Vladimir Putin i ministar obrane Sergej Šojgu posjetili su vojnu bolnicu u Krasnogorsku gdje su razgovarali s  ruskim vojnicima ranjenima u Ukrajini, te im uručili odlikovanja, javlja ruska državna agencija Tass

- U očima svake normalne osobe, svatko od vas je heroj. Baš kao i drugi momci koji se bore na fronti, u zoni specijalne vojne operacije. Granatiranje, tenkovi, oklopna vozila – to nije film, sve se događa ‘u stvarnom životu' - kazao je Putin vojnicima.

18.48

Ukrajina: Rusija prebacuje jedinice iz Hersona u Bahmut i Zaporižju

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar tvrdi da ruske snage prebacuju svoje borbeno najsposobnije jedinice iz smjera Hersona u Bahmut i Zaporižju.

Istaknula je kako je to odgovor na uništenje brane Kahovka koje je uzrokovalo veliku poplavu.

Komentari 235