Obavijesti

News

Komentari 303

Kineski lažnjaci: Za popularne Uggsice sirovinu 'deru' na živo

Kineski lažnjaci: Za popularne Uggsice sirovinu 'deru' na živo
6

Aktivisti za prava životinja snimili su brutalno mučenje u Kini. Prestravljene životinje udaraju glavom o pod, a zatim im na živo deru kožu. Polumrtve ih bacaju na hrpu...

VIDEO

Šokantne fotografije prikazuju nesretne kunopse kojima na živo deru krzno kako bi napravili jeftinu verziju popularnih čizama Ugg. Originalne Uggsice rade se od ovčje kože i krzna, koji se skidaju sa životinja ubijenih na humani način. 

Međutim, Kinezi to rade drugačije, piše Daily Mail. Na slikama se vide krvavi kunopsi bez kože, koji se još miču. Fotografije su snimili aktivisti za prava životinja.

Prestravljene životinje udaraju glavom o pod i mlate ih štapovima. Nakon toga ih režu i skidaju kožu. Proces je spor i počinje od nogu. Na snimci se vidi i kako stanu jadnoj životinji na glavu, ako se previše muče s deranjem kože. 

Nakon što im oderu kožu, bace ih na hrpu gdje umiru polako i bolno do tri sata. Na kraju stravične snimke, koju smo odlučili ne prikazati, vidi se krvava glava životinje kako diže glavu prema kameri prije nego što izdahne i padne na gomilu leševa.

Snimke su izazvale bijes aktivista diljem svijeta. Traže da se zabrani trgovina kunopsima. U domovini Uggsica, Australiji, gdje par košta do 200 funti, zabranjen je uvoz psećeg i mačjeg krzna od 2004. godine, ali krzno kunopasa je još dozvoljeno. Nakon objave ovih snimki istražitelji su pronašli par Uggsica od krzna kunopasa, koje su čak nosile deklaraciju 'australsko ovčje krzno'. 

Direktorica Humanog internacionalnog društva Verna Simpson kaže kako osim čizama, deseci proizvoda sadrže kožu i krzno kunopasa, a neki proizvodi i pseće. 

Šefica Ugg Australija Lena McDonald rekla je kako su čizme s krznom kunopasa okaljale cijelu njihovu industriju. Diljem svijeta, 40 kompanija koristi naziv Ugg, ali samo ih se nekoliko može povezati s australskim originalom.

- Dok su god zakoni u Australiji 'sivi', proizvođači mogu odrezati etiketu 'proizvedeno u Kini' - rekla je.

Kunopas ili latinski Nyctereutes procyonoides je životinja koja spada u porodicu pasa, a nalikuje prethodnicima pasa. Na engleskom se naziva raccoon dog zato što izuzetno nalikuje rakunu s kojim nije u rodu. Žive u istočnoj Aziji, a posljednjih nekoliko godina populacija im je pala zbog trgovine krznom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...