Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Kip Gospe koji je u ratu ljudima najavljivao slobodu i povratak

Đakovačka premijera filma 'Gospa od Utočišta' koji govori o marijanskom svetištu Aljmaš, kronika o progonu hrvatskog življa i katoličke vjere, održat će se 8. svibnja a Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu

Foto: udruga Ante Starčević
2 komentara

U organizaciji udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u Svečanoj dvorani biskupa Antuna Madnića, u utorak, 8. svibnja 2018. godine u 19.15 sati održati će se premijera dokumentarnog film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića i producenta Antuna Ivankovića.

Foto: udruga Ante Starčević

Tema filma je najpoznatije marijansko hodočasničko svetište u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koje se nalazi u mjestu Aljmaš. U filmu je obuhvaćena kronika događanja kroz povijest od 1332. godine do danas, kronika o progonu hrvatskoga življa i njegove katoličke vjere s posebnim osvrtom za vrijeme Domovinskog rata, kada su Hrvati bili prognani sa svoga ognjišta, a svetište sravnjeno sa zemljom. Snimljen na autentičnim mjestima, u filmu su zabilježene izjave svjedoka, dokumentarna građa i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. 

ALJMASGM1 | Autor: GOJKO MITIÆ Foto: GOJKO MITIÆ

Na prošlogodišnjem osmom filmskom Festivalu hrvatskih katoličkih filmova koji se održavao u marijanskom svetištu na Trsatu film “Gospa od Utočišta” osvojio je Grand-Prix Festivalaza najbolji film, kao i nagradu za najbolju glazbu u filmu.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message