Obavijesti

News

Komentari 10

Kirurg iz Varaždina kriv za smrt mladića (27) iz 2009. godine: Dobio godinu i pol dana zatvora

Kirurg iz Varaždina kriv za smrt mladića (27) iz 2009. godine: Dobio godinu i pol dana zatvora

Mlado pacijent (27) je preminuo od posljedica teške sepese na prilikom rutisnke operacije hemerodia

VIDEO

Varaždinski kirurg (52) pravomoćno je proglašen krivim zbog smrti pacijenta (27) prilikom rutinske operacije. Mora u zatvor, piše Danica.hr

Naime, riječ je o slučaju iz varaždinske bolnice protiv kirurga i drugog liječnika, šefa bolničkog odjela, protiv kojih su bile podignute optužnice zbog sumnje da su 2009. tijekom operacije skrivili smrt 27-godišnjeg pacijenta iz Čakovca koji je preminuo od teške sepse nakon rutinske operacije hemoroida.

Kirurga se teretilo da tijekom zahvata nije zaustavio krvarenje, no kasnije se odustalo od kaznenog progona protiv šefa odjela varaždinske bolnice.

- Unatoč pogoršanju zdravstvenog stanja pacijenta nakon operacije, kirurg nije poduzeo nužne dijagnostičke postupke radi pravodobnog uočavanja nastanka dva veća hematoma. Nakon što su hematomi uočeni, okrivljenik je obavio neadekvatan operativni zahvat pa je došlo do dodatnog prodora bakterija u organizam pacijenta te gnojne upale i teške infekcije - stoji u pravomoćnoj presudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Optuženik je proglašen krivim da je kao liječnik kirurg primijenio očito nepodoban način liječenja 27-godišnjeg pacijenta prilikom i nakon operacije hemoroidalnih čvorova te propustio primijeniti mjere za zaštitu bolesnika prema pravilima medicinske struke uslijed čega je pacijent preminuo.

Općinski sud u Varaždinu bio je osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine od čega šest mjeseci bezuvjetno, a šest mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Županijski sud je nakon žalbe državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1970.) proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi iz čl. 181. st. 8. u vezi st. 4. i st. 1. Kaznenog zakona.

Inače, Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva preinačio odluku o kazni i osudio optuženika na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, od čega šest mjeseci bezuvjetno, a osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Presuda je pravomoćna pa će se tako varaždinski kirurg uskoro morati javiti na odsluženje zatvorske kazne.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!