Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Klešića predložili za još jedan mandat državnog revizora

Klešić je predložen većinom glasova članova Odbora, uz suzdržani glas nezavisnog Marija Habeka. Na sjednici se nije pojavio nijedan opozicijski zastupnik

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
6 komentara

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove u ponedjeljak je, bez rasprave, uz prethodnu potporu Odbora za financije, Saboru predložio aktualnog glavnog državnog revizora Ivana Klešića za još jedan osmogodišnji mandat.

Klešić je predložen većinom glasova članova Odbora, uz suzdržani glas nezavisnog Marija Habeka. Na sjednici se nije pojavio nijedan opozicijski zastupnik.

Klešić je jedini kandidat za novog glavnog državnog revizora, a njegovo imenovanje predložili su zastupnički Klubovi HDZ-a, Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika te HDS-a, HSLS-a i HDSSB-a. Oporbeni klubovi nisu dali svoj prijedlog.

Osmogodišnji mandat Klešiću istječe 10. prosinca 2018. godine.

Za novog potpredsjednika Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu umjesto dosadašnjeg SDSS-ova Borisa Miloševića Odbor je predložio zastupnika romske manjine Veljka Kajtazija.

Odbor je najavio i da će rapisati javne pozive za popunjavanje mjesta u Odboru za zdravstvo razriješenog člana iz redova Hrvatske liječničke komore te za predstavnika sindikata u Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message