Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Klizište ugrožava deset kuća: Ljudi ne spavaju od tutnjave

Ugroženo je desetak obiteljskih kuća, a iako štete na objektima još nema, mještani se, poučeni iskustvom uništenih kuća u Hrvatskoj Kostajnici, boje kako bi se klizište moglo proširiti

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
42 komentara

U Prnjavoru Čuntičkom na Banovini, nedaleko od Petrinje, pojavilo se klizište. Smatra se da je uzrok klizanja tla nekontrolirana sječa šuma na prostoru Banovine.

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Ugroženo je desetak obiteljskih kuća, a iako štete na objektima još nema, mještani se, poučeni iskustvom uništenih kuća u Hrvatskoj Kostajnici, boje kako bi se klizište moglo proširiti. Kažu da su se pukotine povećale te da su čuli zvukove pomicanja.

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Ugroženo područje obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović koji je ovaj slučaj usporedio s onim kostajničkim. Dodao je kako će kao petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik tražiti da se Vlada i Sabor uključe u rješavanje ovog problema. Kao uzrok klizanja tla naveo je nekontroliranu sječa šuma na prostoru Banovine. 

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

- Odvukli su sa Zrinske, Hrastovačke i Trgovske gore milijune kubika drvne mase, osakatili su prirodu, ostavili iza sebe pustoš, zbog čega se sada pojavljuju odroni i klizišta. Postavlja se pitanje tko dopušta čistu sječu šuma, a na to bi pitanje trebale odgovoriti Hrvatske šume i Hrvatska vlada. Siguran sam da u toj mletačkoj sječi šuma ima i kriminala - istaknuo je Dumbović, a javlja HRT.

Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Ako se hitno nešto ne poduzme, kako je najavio, pozvat će na građanski neposluh i blokadu cesta svima koji ovdje drastično sjeku šume i odvoze drvnu masu te basnoslovno zarađuju, a mještanima ostavljaju samo probleme.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message