Obavijesti

News

Komentari 13

Kobna Trešnjevka: Prebrza vožnja odnijela nekoliko života

Kobna Trešnjevka: Prebrza vožnja odnijela nekoliko života
11

U prometnoj nesreći 2006. kod trešnjevačke tržnice poginula je Ivana Nekić. Četiri godine kasnije, u Krapinskoj je stradalo dvoje pješaka. Godinu kasnije, nove žrtve

VIDEO

U stravičnoj nesreći 31. listopada 2006. kod zagrebačke trešnjevačke tržnice pregažena je Ivana Nekić (25), četvero pješaka je teško, a troje lakše ozlijeđeno.

Vinko Begić (25) prošao je kroz crveno svjetlo vozeći BMW najmanje 67 kilometara na sat. Pokosio je osam pješaka na zebri, a Ivani Nekić nije bilo spasa. Pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora, a na toliko mu je izrečena i zabrana upravljanja automobilom B kategorije. Više je puta prije toga kažnjavan za prekršaje.

U istoj nesreći osuđen je i Danijel Palić (45) koji je, vozeći Golfa Ozaljskom ulicom prema istoku, nepropisno skretao ulijevo u Krapinsku ulicu te se sudario s Begićevim BMW-om. Dobio je godinu dana zatvora.

Utvrđeno je kako bi se nesreća izbjegla da je samo jedan od vozača poštovao propise.

24sata

'Pokosio' troje pješaka jer mu je izletio pas

U prometnoj nesreći u ožujku 2010. u Krapinskoj ulici na zagrebačkoj Trešnjevci živote je izgubilo dvoje ljudi, a jedna osoba je teško ozlijeđena.

Istražni sudac i prometni policajci ustanovili su da je Matija P. (24) prevelikom brzinom vozio Chevrolet Epicu Krapinskom ulicom iz smjera Trešnjevačkog trga prema Savskoj, te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom, desnim kotačima udario u rubni kamen, skrenuo u suprotan smjer, a potom na nogostup.

Pritom je odvalio i komad rubnika. U rotiranju je zadnjim dijelom automobila udario u Slovenca Vladimira Pokornyja (51), a potom u Makaranku Libušu-Mariju Tir (64 ), koji su hodali usporedno. Pokorny je na mjestu poginuo. Automobil se nastavio rotirati i svojim je bočnim dijelom udario u metalno-betonsku ogradu. Odbio se i udario drugog Slovenca, Miroslava P. (71). On je hodao iza muškarca i žene, što mu je vjerojatno spasilo život, a liječnici u KB-u Sestre milosrdnice poslije su utvrdili da je lakše ozlijeđen.

Teško ozlijeđena žena umrla je poslije u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice.

Matija P. tvrdio je policajcima nakon nesreće da mu je na cestu izletio pas kojeg je pokušao izbjeći, te da je zbog toga naletio na rubnjak.

Porscheom naletio na majku i sina u Ozaljskoj

Mladen Guštin (56), vozač luksuznog Porsche Cayennea , 1. rujna 2011. prošao je kroz crveno svjetlo na Ozaljskoj ulici, i  izazvao sudar u kojem je na mjestu poginulo dvoje ljudi.

Toga dana, desetak minuta iza podneva majka i sin Bujević stajali su na semaforu na križanju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice kada je na njih naletio Porsche. Prije nego što je udario u pješake, na Guštinov automobil, koji se kretao Ozaljskom ulicom, na križanju je naletio Audi A8 koji je vozio Damir Strmečki (57).

Udar Porschea u pješake, koji su ulicu također prelazili preko zelenog svjetla na zebri, bio je toliko snažan da je nesretna žena (49) doslovno odbačena u prtljažnik Renault Clija, parkiranog u blizini. Tijelom je probila vrata prtljažnika, u kojem je i ostala ležati. Terenac se nastavio rotirati po cesti i udario je i njenog sina u dobi od 18 godina, a mladić je preminuo nakon što je odbačen od silnog udara 15 metara dalje, na rukama prolaznika koji mu je pokušao pomoći.

Jurica Galoić/Pixsell

Policija je za nesreću odmah osumnjičila Guština, a vještak je utvrdio da je Guštin vozio brzinom većom od dopuštene. Ubrzo su se javili i očevici nesreće koji tvrde da je Strmečki krenuo iz Nehajske prema Okićkoj ravno iako je na semaforu bilo upaljeno dopunsko zeleno samo za skretanje udesno.

Dva prometna vještaka, ukupno šest vještačkih nalaza i dopuna nalaza, optužnica koju je tužiteljstvu dva puta vraćana na doradu i nijedno održano ročište dosadašnji su rezime teške prometne nesreće.

Pokretanje videa...

RTL televizija 03:09


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C