News

Komentari 77

Kod Karlovca stradali migranti? Našli tijelo i ranjenog muškarca

Kod Karlovca stradali migranti? Našli tijelo i ranjenog muškarca

Karlovačka policija priopćila je kako su dobili dojavu o pronađenom tijelu i ozlijeđenom muškarcu u šumi na području općine Saborsko kod Karlovca. Navodno se radi o stranim državljanima

Jedan mrtav muškarac i jedan ozlijeđen pronađeni su u četvrtak iza 14 sati u šumskom predjelu kod mjesta Blata na području općine Saborsko, izvijestila je policija. Prema prvim, nepotvrđenim informacijama, radi se o dvojici stranih državljana. Policijska uprava karlovačka o stradavanju muškaraca u šumi, zaprimila je dojavu od građanina koji ih je tamo pronašao.

- Na mjesto dojave odmah su upućeni policijski službenici i Hitna medicinska pomoć. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici potvrdili su istinitost dojave. - kažu u policiji dodajući da se ozlijeđenoj muškoj osobi pruža se liječnička pomoć. Za sada se još ne zna način stradavanja muškaraca, te se utvrđuje očevidom koji je u tijeku. 

- Policijski službenici nastavljaju daljnje postupanje kako bi utvrdili sve okolnosti stradavanja dvojice muškaraca te prikupili sve relevantne činjenice vezane za ovaj događaj - izvijestila je Pu karlovačka dodajući da će pravovremeno izvijestili javnost o daljnjem postupanju.

Načelnik Općine Saborskog Marko Bićanić ne zna na koji su način stradali muškarci, zna tek da policija istražuje događaj. Kazao nam je da na području općine još uvijek ima minski sumnjivog područja iz Domovinskog rata pa nije isključeno da su muškarci ušli u minsko polje. Inače se mjesto na kojem su stradali nalazi osam kilometara od Saborskog.

Dodao je da je njihova općina posljednjih godina izložena migrantskim prelascima zbog čega je prije godinu dana u Saborskom stacionirana policijska interventna grupa koja stalno patrolira područjem, te hvata i odvodi migrante. Zbog toga mještani nemaju problema sa njima jer se kreću nenaseljenim mjestima kroz šumsko područje.  

Najčitaniji članci