News

Komentari 2

Kod Koprivnice držao roba, prijeti mu deset godina zatvora

Kod Koprivnice držao roba, prijeti mu deset godina zatvora

Rob nije ima zdravstvenu zaštitu niti mu osumnjičeni osigurao osnovne higijenske uvjete za život. Ograničio mu je slobodu kretanja i nije mu dozvolio da kontaktira s drugim ljudima

Ovaj tjedan podignuta je optužnica protiv 67-godišnjaka koji je u svom kućanstvu imao roba, 50-godišnjeg muškarca, kojeg je tjerao na fizički rad bez naknade. Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 22. veljače, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (67) zbog kaznenog djela ropstva. Dokaže li mu se krivnja prijeti mu do 10 godina zatvora, javlja Podravski.hr.

- Tog 67-godišnjaka teretimo da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice; kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima; iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika te ga prisilio da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade – piše u optužnici o ovom slučaju koji se dogodio u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice.

Rob nije ima zdravstvenu zaštitu niti mu osumnjičeni osigurao osnovne higijenske uvjete za život. Tužiteljstvo sumnja i da mu je ograničio slobodu kretanja da mu nije dozvolio da kontaktira s drugim ljudima a za navodne propuste ga je tukao te je na taj način uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom. Doslovno je  postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

Najčitaniji članci