News

Komentari 0

Kod streljane u Novom Marofu pronašli oko 800 komada puščanog streljiva i bombu

Kod streljane u Novom Marofu pronašli oko 800 komada puščanog streljiva i bombu

PU varaždinska apelira da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva, građani ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova

U utorak, 5. travnja oko 10 sati, kod streljane streljačkog društva u Možđencu kod Novog Marofa, pronađena je vreća s oko 800 komada raznog puščanog streljiva i jedna bomba. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske preuzeli su navedeno te zbrinuli do uništenja.

Kako stoji u službenom priopćenju, PU varaždinska apelira na građane da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane.


Akcija 'Manje oružja – manje tragedija'  još uvijek traje te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji.


Također napominju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.
Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.