Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Koji k… glumiš frajera? Uči i igraj nogomet i ne seri više...'

Sud u Jastrebarskom je nedavno donio presudu protiv oca koji je sinu poslao poruku u kojoj ga je divljački izvrijeđao i prijetio šamarom. Zaključeno je da se radi o obiteljskom nasilju

Foto: Dreamstime
112 komentara

Početkom ožujka prošle godine otac je svom 15- godišnjem sinu koji je odlučio odustati od igranja nogometa u jednom zagrebačkom klubu poslao ovu poruku: “Koji k…. glumiš frajera. Uči i igraj nogomet i ne seri više. Samo pi…ce imaju takve argumente. Amen. Slijedi hrvatska šamarčina da se osvijestiš, veličino. Pi…, sve mu smeta, razmisli ako imaš čime. Bljak”.

Dječakova majka, koja je razvedena od oca, i s kojom sin živi vidjevši poruke prijavila je bivšeg muža Centru za socijalnu skrb, piše telegram.hr  Centar je pak poruku proslijedio policiji, da bi na kraju Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici zaključilo kako se radi o obiteljskom nasilju. Zbog toga je protiv 47-godišnjeg oca pokrenut prekršajni postupak. Sud je ocijenio da se radi o vrijeđanju djeteta koje Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji sankcionira.

'Svatko kao roditelj može pogriješiti'

Otac, inače inženjer u MORH-u, na sudu je priznao što je napravio i pokušao se opravdati riječima 'da je siguran da je to bilo neprimjereno i da je to napravio u afektu. Inače, kazao je, ima dobar odnos sa djecom, ali da svatko kao roditelj može pogriješiti.

Dječak je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svjedoči protiv oca. Inače, za ovo obiteljsko nasilje može se izreći novčana kazna od najmanje sedam tisuća kuna ili kazna zatvora od najmanje 45 dana. U ovom slučaju čovjek će morati platiti samo 4.500 kuna. Sud je uzeo u obzir što je izrazio žaljenje zbog svog postupka.

Možda vas zanima i ovo:
Message