Kolakušić: Za ove izbor jedini imamo legitimitet građana... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Kolakušić: Za ove izbor jedini imamo legitimitet građana...

Kolakušić: Za ove izbor  jedini imamo legitimitet građana...

Sudac Kolakušić kazao je kako oni koji ne izađu na izbore neće imati pravo više ništa govoriti ništa te da će biti sudionici u korupciji, nestajanju naše imovine, rasprodaji poljoprivrednih zemljišta.

VIDEO

Mislav Kolakušić predao je listu za europske izbore, a budući da je kao za svoju listu trebao prikupiti potpise birača poručio je: 

- Mi smo predali potpise 20.576 građana i sukladno tome imamo jedini legitimitet građana da nastupimo na ovim izborima - ustvrdio je Kolakušić kojem smatra što će na izbore moći izaći 40 stranaka koje nisu morale skupiti ni jedan potpis. To je kaže "nakaradni cirkus". 

- Dok se ne promijeni izborni sustav i dok nećemo imati da svaka stranka mora skupiti potpise mi demokraciju nećemo imati. Građani moraju shvatiti da sve ovisi o njima. Onaj tko ne izađe na ove izbore neće imati nikakvo pravo više govoriti ništa. On je sudionik u korupciji, nestajanju naše imovine, rasprodaje poljoprivrednih zemljišta, u odlasku naših voda, svega. Ne izlaskom na izbore dajete im pravo da njihov glas vrijedi dvostruko, trostruko ili peterostruko. Poruka građanima je, izađite, to je vaša dužnost, ne možete se praviti da se politika vas ne tiče - poručio je. 

Kolakušić podsjeća da je politika ta koja kroji zakone koji utječu na život svih.

Zagreb: Mislav Kolakušić predao kandidacijske liste za Eu izbore

- Vi morate odrediti tko će na ovim izborima predvoditi promjene i dati mu mandat. Ovo su najvažniji izbori koji će pokazati žele li građani promjene ili žele da sve ostane isto - kazao je Kolakušić. 

Na pitanje je li se trebao kandidirati budući da je aktivni sudac, odgovorio je kako je zakon o izborima za Europski parlament jedan od rijetkih zakona koji je usklađen s europskom praksom te koji propisuje da će mu mandat suca prestati kad bude izabran na dužnost zastupnika u EP. Na prigovore kako se može kao sudac baviti politikom Kolakušić je uzvratio: 

- Mi imao samo dva dokazana političara u pravosuđu. To je gospodin Turudić koji je bio pomoćnik ministra pravosuđa u vladi HDZ-a i gospodin Sessa koji je bio u konzularnom odjelu u Australiji. To su jedina dva političara jer su obnašali dužnosti. Sloboda govora je sloboda svakog od nas - zaključio je Kolakušić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...