Obavijesti

News

Komentari 240

Autocesta otvorena u oba smjera, za teretna još uvijek traje zabrana prometovanja

Autocesta otvorena u oba smjera, za teretna još uvijek traje zabrana prometovanja

O ozbiljnosti situacije govori podatak i kako je otvoreno nekoliko prihvatnih centara za ljude koji su ostali u kolonama. Neki su noć morali provesti u automobilima

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zapeli kod Gračaca 01:17
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.59

Na dionici autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje ukinuta je zabrana zbog olujnog vjetra, ali na snazi su i dalje zimski uvjeti između čvorova Gospić i Maslenica i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, javlja HAK.

23.10

Trenutno stanje na cestama

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za samo osobna vozila, vozi se jednim prometnim trakom u oba smjera uz ograničenje brzine 40 km/h. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno je prekinuta prometna komunikacija iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.

"Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije", piše HAK.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

Samo za osobna vozila otvorene su:

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i teretna vozila s natkrivenim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupinu vozila).

22.00

Kod tunela Sveti Rok vozi se 40 km/h

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za samo osobna vozila, vozi se jednim prometnim trakom u oba smjera uz ograničenje brzine 40 km/h, javlja HAK.

21.50

HAK izvještava da je autocesta A1 sada za osobna vozila otvorena u oba smjera. Napominju kako se između čvorova Sveti Rok i Posedarje vozi jednim prometnim trakom u oba smjera. Za teretna vozila i dalje vrijedi zabrana prometovanja prema Zagrebu i prema Dalmaciji. 

20.20

Ovo je izvješće HAK-a od 20:08.

"Autocesta A1 otvorena je samo za osobna vozila između čvorova Sveti Rok i Posedarje, u smjeru Dubrovnika (za sav promet ostaje zatvorena u smjeru Zagreba).

Nakon otvaranja Jadranske magistrale osobna vozila mogu prometovati iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti Jadranskom magistralom (DC8) do Senja, zatim državnom cestom Senj-Žuta Lokva (DC23) i na čvoru Žuta Lokva uključiti se na autocestu A1 u smjeru Zagreba.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno je prekinuta prometna komunikacija iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.
Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega):

Samo za osobna vozila otvorene su:

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je još za dostavna i teretna vozila s natkrivenim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupinu vozila)."

Komentari 240