Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice | 24sata
Obavijesti

News

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice
2

Ispraćaj dr. Ninoslava Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija, objavili su iz bolnice

VIDEO

Radiolog Ninoslav Rudman preminuo je u subotu. Imao je 34 godine, a radio je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu. 

'S velikom smo tugom primili vijest da nas je u subotu napustio kolega, prijatelj i suradnik, Ninoslav Rudman, dr.med. Danas, na njegovoj Radiologiji – tuga i tišina. Nikako drugačije i ne može biti. Izgubili smo Ninu. Počivao u miru, dragi naš prijatelju.', posvetili su mu kolege. 

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'
Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'

Emotivnu objavu objavili su i sa stranice 'Médecins du Monde - MdM Croatia Mission'. 

'U subotu nas je napustio naš dragi kolega Ninoslav Rudman. Doktor Nino, kako su ga zvali njegovi pacijenti, radio je za MdM u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu pune dvije godine u periodu uspostavljanja naše misije u Hrvatskoj, a njegov rad i rad njegove drage sestre Senke, a kasnije i Ivane postavio je čvrst temelj za rad našeg medicinskog tima.

Nino je dočekivao svoje pacijente s neumornim osmjehom, strpljenjem, posvećenošću, profesionalnošću, ljudskošću i suosjećanjem. S ponosom i zahvalnošću što smo poznavali Ninu i imali priliku surađivati s njim, prisjećamo se jedne skice iz našeg zajedničkog rada koju želimo podijeliti s vama:

Jednog dana su u Prihvatilištu greškom bačene osobne stvari Ninine pacijentice koja je tada bila na bolničkom liječenju. Kada je Nino čuo da su među bačenim sitnicama i stare fotografije i pisma koja su dokumentirala cijeli njen život i koja nam je često pokazivala živo se prisjećajući anegdota, dragih prijatelja i veselih trenutaka iz prošlosti, navukao je na ruke zaštitne rukavice i masku i bez oklijevanja se uputio prema kontejnerima za smeće. Dugo smo pretraživali prepune kontejnere ispred Prihvatilišta i radovali se svakoj odbačenoj fotografiji i pismu koje smo uspjeli pronaći i sačuvati do njezinog otpusta iz bolnice. Ovo je jedna sićušna priča izvučena iz mozaika svih priča njegovog života, ali nama, kada se prisjećamo našeg Nine, govori više od tisuću kićenih riječi o njegovom velikom srcu.

Dragi Nino, hvala Ti što si nam uljepšao prve godine rada svojim entuzijazmom, humorom i toplinom i hvala Ti što si nas obogatio svojim znanjem. Hvala Ti i u ime tvojih pacijenata na svakoj pomoći i utjesi koju si im pružio u teškim trenutcima njihovog života.

Hvala Ti, Nino, na svemu! Nikada Te nećemo zaboraviti.'

Dr. Rudman se u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' zaposlio 2017. godine na poziciji liječnika na specijalizaciji iz Kliničke radiologije, koju je specijalizirao pet godina kasnije. Bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, sa snažno izraženim organizacijskim sposobnostima i vještinama. Predan, odan, vrhunski profesionalac, divan prijatelj i suradnik, humanist i erudita.

Ispraćaj dr. Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu
VIDEO: 'VRATIT ĆEMO BOSNU'

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu

Mi smo TikTokeri, Ivko i Bujo! Ovo mora izaći u javnost, govori Bujanec i poteže iz boce na jako bizarnoj snimci na kojoj s čovjekom koji je vozio Bartulicu tvrdi da će vratiti Bosnu Hrvatskoj

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene
POD NADZOROM POLICIJE JE

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene

U kući u kojoj prebiva, pronađeno je tijelo najvjerojatnije starije članice obitelji, za koje u ovom trenutku nije moguće utvrditi uzrok smrti s obzirom na zatečeno stanje tijela, priopćili su iz PU zagrebačke
Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'
24SATA NA MJESTU STRAVE

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'

Kako doznajemo od susjeda, muškarac je već duže vrijeme živio s tijelom svoje mrtve majke. Policija je i ranije dolazila na vrata kuće u kojoj je živio, ali im nije otvarao, pričaju susjedi