Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
185 komentara

Koliko je težak Ante Gotovina: Generalov biznis leti u nebo...

NOVI BROJ TJEDNIKA EXPRESS: Gotovina i partneri nisu sebi povukli niti kunu dobiti koja raste iz godine u godinu, nego sve dodatno ulažu poslovanje. Ipak, visoka zaduženost mu je mač nad glavom

Foto: EXPRESS
185 komentara

Pelagos znači otvoreno more, pučina. A meni na taj način znači slobodu, moju slobodu. Bio sam sedam godina bez daška svježeg zraka i po 21 sat dnevno, rekao je general Ante Gotovina u jednom od rijetkih istupa o svom poslu novinarima Večernjeg lista.

Novi broj tjednika Express donosi kako je od te želje za ribarenjem i slobodom general uspio izgraditi respektabilnu tvrtku koja uzgaja tune i prerađuje inćune. Prestigao je i konkurente koji su u vrijeme dok je on bio u Haagu već izvozili na japansko tržište. Prema kriterijima za prehrambenu industriju, tvrtka sada vrijedi oko 96 milijuna kuna. Gotovina i partneri nisu sebi povukli niti kunu dobiti koja raste iz godine u godinu, nego sve dodatno ulažu poslovanje. Ipak, visoka zaduženost je mač nad glavom poslovnog uspjeha umirovljenog generala koji za sebe danas voli reći da je  samo obični ribar.

- Kao što je i kao vojnik iznimno puno polagao na pripremu, tako je i poslu pristupio iznimno studiozno, proučio što je više moguće detalja o tržištu i svim pravilima koja su zahtjevna za uzgoj tune. Kada je krenuo u posao, onda je bio odlučan i da uspije. Stalno su ulagali u razvoj i kvalitetu, ali istodobno je izuzetno korektan poslovni partner koji se pridržava rokova, plaća radnike i poštuje ugovore. Disciplinu, poštenje i korektnost  po kojima  je bio poznat u ratu je prenio na posao i napravili su izvrsnu priču – kaže nam njegov ratni prijatelj s kojim je i danas u izvrsnim odnosima.

Sve detalje o poslovima i imovini generala Gotovine detaljno donosi novi broj tjednika Express koji je u petak na kioscima.

Foto: EXPRESS

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message