Obavijesti

News

Komentari 261

Kolinda će haljinu za zakletvu platiti tek nakon inauguracije

Kolinda će haljinu za zakletvu platiti tek nakon inauguracije
7

Ideja je bila da cijeli look odražava modernu državnicu. Naručila je izradu haljine i kaputa u hrvatskoj modnoj kući Stolnik. Vlasnika Krešimira ne poznaje otprije

VIDEO

Vuneni krep protkan posebnim srebrnim nitima kako bi haljina bila rastezljiva, sve u nijansi kraljevsko plave, s nenametljivim pojasom hrvatskog pletera. Bio je to nedjeljni outfit predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ideja je bila da cijeli look odražava modernu državnicu. Naručila je izradu haljine i kaputa u hrvatskoj modnoj kući Stolnik. Vlasnika Krešimira Stolnika ne poznaje otprije, a angažirala ga je jer su joj ga preporučili kao pouzdanog. Kontaktirao ga je njezin Ured, a glavna dizajnerica haljine i kaputa je Lidija Skočibušić.

Kaput i haljinu još nije platila

Navodno je prva ideja bila da haljina i kaput budu u boji slonovače, no Kolinda se ipak odlučila za kraljevsko plavu. Vuneni krep u toj je nijansi kupljen u inozemstvu. Na nekoliko proba odjeće dizajnerica i drugi zaposlenici modne kuće dolazili su kod Kolinde kući. Nije bila zahtjevna niti je imala puno prigovora i dobro je surađivala s njima. Doznajemo i da o cijeni nisu ni razgovarali, no kaput i haljina mogli bi stajati između četiri i pet tisuća kuna. Još ih nije platila

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Haljina je dužine ispod koljena, što je u skladu s protokolom i uobičajeno za državnicu. 

Anto Magzan/Pixsell

I cipele djelo domaće dizajnerice

U skladu s haljinom su bile i cipele. Izradila ih je zagrebačka dizajnerica obuće Anita Zanotti Šulec.

Već godinama izrađuje cipele za hrvatsku estradu, a svoj dizajn predstavlja i u inozemstvu. Cipele za inauguraciju Kolinda je naručila u nijansi kraljevsko plave, a radi se o klasičnim salonkama koje su imale nešto višu petu nego što je uobičajeno u protokolu te su bile u modernijoj varijanti - završavaju na blagi špic. Nisu bile prilagođene za dugo stajanje i hodanje, pa je poslijepodne već teško hodala u njima. 

Cipele su izrađene od telećeg boksa, a stajale su između 1500 i 2000 kuna. 

S nakitom nije pretjerivala

Što se tiče nakita, Kolinda nije pretjerivala. Osim vjenčanog prstena, na lijevoj ruci nosila je i veći zlatni prsten s dekoracijama. No prsten nije bio previše masivan pa je djelovao pristojno. Uz to, stavila je male viseće naušnice, također zlatne, u obliku kuglica. Kao nedostatak mogla bi se spomenuti ručna torbica, koja je mogla biti i druge boje. Naime, bila je plava, ali ne baš iste nijanse kao kaput pa bi efektnije bilo da je bila druge boje.

POOL/PIXSELL

Frizura kao u Evite Peron

S kosom je napravila odmak i odustala od uobičajene frizure. Iako je prvo rekla da će sama uređivati kosu, otišla je kod prijateljice i dugogodišnje frizerke Renate koja je samo za nju otvorila salon u Frankopanskoj u nedjelju. Kosu je podignula u nisku punđu i začešljala na stranu. Frizura je bila svečana, ali nenametljiva. Kolinda je u nedjelju podsjećala na Evu Peron klasičnom podignutom frizurom, decentnim detaljima i klasičnim, ali pomaknutim stilom.

Prvi suprug odjeven po protokolu

Kolindin suprug Jakov Kitarović bio je odjeven klasično i po protokolu. Tu nije bilo iznenađenja, što je pohvalno, ali i pomalo dosadno. Kitarović je obukao crno odijelo i crni duži kaput. Imao je bijelu košulju i sivu kravatu te crne klasične cipele. Jedina je mana što mu je kaput pomalo velik, a to se posebno vidjelo na ramenima i na rukavima. Na to se trebalo paziti jer ovako je izgledalo neuredno i nemarno.

POOL/PIXSELL

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a