Obavijesti

News

Komentari 667

Kolinda: Hrvatska će biti jedna od najrazvijenijih zemalja EU!

Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je i svim protukandidatima. Na spomen Ive Josipovića, u stožeru su počeli negodovati, no ona ih je zamolila da prestanu

VIDEO

Drage moje Hrvatice i Hrvati, dobro večer svima u ovoj veličanstvenoj noći, počela je svoj govor nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović .

Pokretanje videa...

RTL 16:31

- Prije nego što se počnem zahvaljivati htjela bih nešto reći. Kada sam krenula u ovu bitku, kada sam prihvatila tu čast HDZ-a i Tomislava Karamarka mnogi su mi govorili: "Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti" , ali ja se ne predajem. Tako ćemo raditi i za Hrvatsku. Bit će Hrvatska među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama EU - rekla je Kolinda.

- Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu , veselju da. Ali posao nas čeka. Već večeras idemo raditi za boljitak naše domovine - kazala je i zahvalila svojoj stranci HDZ-u.

- Sada ću morati izaći iz članstva, ali te vrijednosti ostaju u meni i tako će Hrvatska ići naprijed. Idemo se okupiti, idemo biti zajedno - nastavila je i zahvalila svima koji su bili uz nju - partnerima, Brkiću i Čuljku, svojoj obitelji, posebno suprugu, i svima koji su je podržali. Nakon toga dvorana je urlala ime njezinog supruga: "Jakove, Jakove" .

Zahvalila je i svim protukandidatima. Na spomen Ive Josipovića , u stožeru su počeli negodovati, no ona je zamolila da prestanu.

- Svi mi želimo bolju Hrvatsku. Pozivam sve koji su dali glas Josipoviću da budu dio našeg tima, jer je dosta bilo podjela. Svi ste vi moji. Ujedinimo ljubav i vjeru prema domovini, idemo Hrvatsku odvesti u blagostanje - rekla je Kolinda. Nakon toga je s okupljenima u stožeru zapjevala pjesmu 'Zovi samo zovi'.

- Narod koji ne vjeruje u sebe i ne poštuje sebe neće ga poštivati ni drugi. Volimo svoje, poštujemo tuđe, ali bori ćemo se za svoje nacionalne interese jer ovo je Hrvatska , a ne regija. Brinut ćemo o našim ljudima. Brinut ćemo o svima kojima je pomoć potrebna, jer mi smo ti koji ćemo zemlju izvući iz krize. Hrvatska to može i zaslužuje - rekla je Kolinda.

Dodala je kako može dati tri obećanja:

- Prvo , odmah ću od prve sekunde početi raditi za Hrvatsku i neću stati. Bit ću među narodom jer ja moram biti vaš glas i moram se boriti za vas. Drugo , idemo zajedno bez podjela kao ujedinjena Hrvatska, snažniji i samopouzdaniji. Hrvatska može i hoće bolje. Treće , u potpunosti ću primijeniti svoj program. Od rasta i razvoja, socijalne stabilnosti i života dostojnog u Hrvatskoj. Pružit ćemo ruku svakome kome je potrebna. Imat ćemo nacionalnu politiku zaštite. Kao vrhovna zapovjednica vojnih snaga jamčim vam da će to biti tako.

Prema korupciji će biti nulta stopa tolerancije. HDZ se pod vodstvom Karamarka očistio takvih, nastavila je Kolinda. Vanjska politika će biti snažna. Pozicionirat ćemo se u EU i NATO-u kako to zaslužujemo, poručila je i pozvala susjede na dijalog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 667
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.