Obavijesti

News

Komentari 80

Kolinda je i dalje popularna, a Kolakušić na drugom mjestu

Kolinda je i dalje popularna, a Kolakušić na drugom mjestu
3

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj pozitivan dojam ima 59 posto građana, a negativan njih 35 posto. Zanimljivo, na drugo se mjesto probio Mislav Kolakušić

VIDEO

Osobne rejtinge političara ovoga su mjeseca odredili rezultati europskih izbora. Predsjednica je još jednom odgodila objavu ulaska u predsjedničku utrku. Stanje rejtinga političara u lipnju donosi redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV.

RAD PREDSJEDNICE PODIJELIO GRAĐANE

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će tek u kolovozu, nakon proslave obljetnice Oluje u Kninu, objaviti hoće li ući u utrku za novi predsjednički mandat. Do tada, građani su podijeljeni kada je u pitanju njezin rad. Njih 47 posto odobrava rad Predsjednice, 46 posto ne odobrava, dok njih 7 posto ne zna. Posljednji put ovako loš rejting među biračima Predsjednica je imala u listopadu 2017. godine.

TKO SU NAJPOPULARNIJI, A TKO NAJNEPOPULARNIJI POLITIČARI?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj pozitivan dojam ima 59 posto građana, a negativan njih 35 posto. Zanimljivo, na drugo se mjesto probio Mislav Kolakušić. O njemu pozitivan dojam ima 37 posto građana, a 30 posto negativan dojam. Milan Bandić malo je izgubio potporu među biračima, ali i dalje 35 posto ispitanika o njemu ima pozitivan dojam, dok njih 57 posto ima negativan dojam.

Kod Andreja Plenkovića nema promjena. O njemu pozitivan dojam ima 34, a negativan 58 posto. Zato je pad potpore doživio Božo Petrov. O njemu 32 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a 55 posto ima negativan dojam.

Davor Bernardić polako se oporavlja, baš kao i njegova stranka. Tako o njemu pozitivan dojam ima 28 posto, a negativan dojam ima njih 57 posto. Ivan Vilibor Sinčić prošloga je mjeseca bio drugi najpopularniji, dok o njemu sada pozitivan dojam ima samo 26 posto ispitanika, a 63 posto negativan dojam.

NAPOMENA:

Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 986 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja.

Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6% 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda