News

Komentari 124

Kolinda: Novčano ću pomoći obitelji koje su ostale bez kuća

Kolinda: Novčano ću pomoći obitelji koje su ostale bez kuća

Iako je u službenom posjetu Južnoj Americi, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Facebooku je objavila status u kojem naglašava kako pozorno prati situaciju u Hrvatskoj Kostajnici

Nakon višednevnog boravka u Argentini, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović doputovala je u Čile. Na Facebooku je objavila status u kojem se osvrnula na tragediju i katastrofu koja je zadesila obitelji u Hrvatskoj Kostajnici.

"Pozorno pratim stanje u Hrvatskoj Kostajnici uzrokovano poplavama i klizištima. Suosjećajući sa stradalim obiteljima koje su ostale bez svojih kuća, pomoći ću im izravnom novčanom potporom", stoji u objavi. 

Grabar-Kitarović počela službeni posjet Čileu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u četvrtak u Čile gdje službeni posjet u okviru turneje po tri latinskoameričke zemlje počinje sudjelovanjem na gospodarskom forumu, a u petak je predviđen njezin sastanak s predsjednikom te s predstavnicima hrvatske zajednice u glavnome gradu. 

U Santiagu de Chileu predsjednica na forumu sudjeluje zajedno s predstavnicima 16 hrvatskih tvrtki koji će domaćine upoznati s mogućnostima hrvatskog gospodarstva.

S predsjednikom Čilea Sebastianom Pinerom koji je u nedjelju prisegnuo na svoj drugi mandat na svečanoj inauguraciji, hrvatska predsjednica sastat će se u petak, drugog dana posjeta.

U toj će se prigodi potpisati program suradnje dviju vlada u području kulture, a nešto poslije predviđen je susret predsjednice s predstavnicima hrvatske zajednice kojoj bi trebala biti svečano uručeno odličje Republike Hrvatske.

Predsjednica će u subotu i nedjelju posjetiti i hrvatske zajednice u Punta Arenasu i Antofagasti odakle će otputovati u Brazil.

Posjet hrvatske predsjednice Argentini, Čileu i Brazilu od 12. do 20. ožujka trebao bi potaknuti jačanja bilateralnih odnosa s te tri ključne države u Južnoj Americi.

Kako u tom dijelu svijeta živi jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica, bitan dio posjeta je susret s hrvatskom zajednicom koja je izrazito brojna u Argentini i Čileu, najavio je prošli tjedan visoki dužnosnik iz ureda predsjednice.

Ukupan broj pripadnika hrvatske zajednice svih generacija kreće se između 200 i 250 tisuća u svakoj od te dvije države, dok ih je u Brazilu tridesetak tisuća. 

Karlovac poslao 20 tisuća kuna pomoći Hrvatskoj Kostajnici

Grad Karlovac odlučio je Hrvatskoj Kostajnici i njezinim mještanima dati 20.000 kuna pomoći, a u priopćenju Upravnog odjela za opće poslove Grada Karlovca pozivaju se i ostale sredine koje mogu pomoći da to i učine.

 To je ujedno znak potpore Hrvatskoj Kostajnici u teškim trenutcima, ističe se u priopćenju i dodaje da Grad Karlovac iz vlastitog iskustva zna koliko svaka pomoć dobro dođe kad se dogode elementarne nepogode.

 Priopćenjem se pozivaju svi oni koji mogu pomoći Hrvatskoj Kostajnici i njezinim mještanima da to i učine.

Najčitaniji članci