Obavijesti

News

Komentari 457

Kolinda o neustavnoj pobjedi: "Ne znam što bih rekla na to"

Kolinda o neustavnoj pobjedi: "Ne znam što bih rekla na to"
1

'Nadam se da će se premijer i ministri uozbiljiti i da ćemo početi surađivati. Želim svakome dati priliku i šansu iako je ovo daleko najgora Vlada u hrvatskoj povijesti'

VIDEO

U srijedu, prije ulaska na doček u centar u Dražicama, Kolindu Grabar Kitarović novinari su upitali kako komentira izjavu Sandre Petrović Jakovine da je njezina pobjeda na izborima neustavna, te da će ići na sud, samo je kazala: 'Stvarno ne znam što bih na to rekla. Nemam komentara. Narod je izabrao predsjednicu'. Time je jasno dala do znanja da se uopće ne zamara time.

'Nadam se da će se premijer i ministri uozbiljiti'

Dodala je da joj premijer Zoran Milanović još nije čestitao na pobjedi

- Nadam se da će se i predsjednik Vlade i ministri uozbiljiti, početi ozbiljno raditi i čestitati izbornoj pobjednici te da ćemo početi surađivati prije svega - kazala je. Napomenula je da je ona osoba sam koja se ne želi sukobljavati 'a priori'. 

'Ovo je daleko najgora Vlada u hrvatskoj povijesti'

- Želim svakome dati priliku i šansu iako je ovo daleko najgora Vlada u hrvatskoj povijesti - rekla je Grabar Kitarović i dodala: 'Idemo sazvati sjednicu Vlade i vidjeti koji im je plan i program, a ako ne, onda onda ću pokrenuti svoje druge ovlasti i vidjeti kako pokrenuti ta pitanja jer ja ne odgovaram Vladi, nego građanima ove zemlje'.

Upitni nevažeći listići

Podsjetimo, Petrović Jakovina smatra da je pobjeda upitna, odnosno neustavna, jer DIP u svom konačnom izračunu u drugom krugu nije ubrojio nevažeće listiće. Da ih je ubrojio, onda bi Kolinda pobijedila s 49,37 posto glasova, a Josipović bi imao 47,94 posto. Petrović Jakovina smatra da Ustav propisuje da za pobjedu na predsjedničkim izborima treba osvojiti većinu glasova svih birača koji su glasali.

No, od ove njezine inicijative već se ogradio Ivo Josipović poručivši u priopćenju da Petrović Jakovina govori u svoje ime, te da je on sve rekao u izbornoj noći kada je priznao poraz i čestitao Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi.

Izborni stožer Ive Josipovića više ne postoji i nitko od bivših članova stožera nije ovlašten davati ikakve izjave u ime stožera ili sadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića - stoji u priopćenju.

Pravni i ustavni stručnjaci, pak, navode kako ova inicijativa Sandre Petrović Jakovine nema nikakve osnove te da je pobjeda Kolinde Grabar Kitarović čista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 457
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...