Obavijesti

News

Komentari 13

Kolinda s prvacima iz MIOC-a: 'Reforma se mora nastaviti!'

Kolinda  s prvacima iz MIOC-a: 'Reforma se mora nastaviti!'
1

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s učenicima zagrebačke XV. gimnazije koji su na nedavno održanom međunarodnom informatičkom natjecanju srednjih škola

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i učenici zagrebačke XV. gimnazije koji su na međunarodnom informatičkom natjecanju srednjih škola održanom u Sjedinjenim Američkim Državama osvojili prva i druga mjesta, na današnjem su susretu zaključili da se mora nastaviti s reformom obrazovanja i složili se da treba slijediti svjetske trendove, posebno prirodoslovlju, matematici i informatici.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s učenicima zagrebačke XV. gimnazije koji su na nedavno održanom međunarodnom informatičkom natjecanju srednjih škola ACSL All-Star 2016 u Sjedinjenim Američkim Državama osvojili prva i druga mjesta, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

Predsjednica i učenici složili su se kako je potrebno slijediti svjetske trendove u obrazovanju, a posebno je stavljen naglasak na prirodoslovlje, matematiku i informatiku tzv. STEM područja.

Učenici su upoznali  Predsjednicu s detaljima samog natjecanja, pripremama za natjecanje te značenjem tog uspjeha u njihovom daljnjem životu. Složili su se kako je obrazovanje davno izašlo iz okvira učionice te kako učenici kroz natjecanja, susrete s drugim učenicima te izvannastavne aktivnosti mogu steći dovoljno znanja te postati konkurentnim i u međunarodnim okvirima.

Predsjednica je naglasila kako je cilj da svi učenici imaju jednake mogućnosti obrazovanja, odnosno kako je potrebno stvoriti okvire koji će takvu priliku pružiti svoj hrvatskoj djeci.

Zaključili su kako se mora nastaviti s cjelovitom kurikularnom reformom jer ona je preduvjet za što više ovakvih uspjeha u budućnosti, navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo
KRALI PO PARKIRALIŠTIMA

Mladić iz 'šlep bande' s drugim partnerom ukrao još 17 auta: Prodavali su ih u staro željezo

Mladić (22) i 56-godišnjak s javnih su parkirališta krali neregistrirana vozila, a u dva navrata odvezli su ih uz pomoć vozila za vuču. Mladića sumnjiče i za još sedam krađa s 27-godišnjakom
Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb
IZVUČEN DOBITNI JOKER

Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb

U 118. kolu igre Joker izvučen je dobitni Joker broj 423632, koji je nekome iz Zagreba donio dobitak Joker 6 u iznosu od 437.029,87 eura