Obavijesti

News

Komentari 295

Komadina misli da je za HDZ i Most najbolje da se rastave

Komadina misli da je za HDZ i Most najbolje da se rastave
1

Zlatko Komadina je rekao da Vladom stvarno upravljaju Tomislav Karamarko i Božo Petrov, ali da bi on uspio sastaviti Vladu s Mostom da je na mjestu predsjednika SDP-a

VIDEO

Zlatko Komadina je u emisiji Nedjeljom u dva rekao kako je fatalno zaljubljen u SDP, koji je polovica njegova života, a sada bi htio na čelu stranke zamijeniti Zorana Milanovića. Ne slaže se  s načinom na koji Milanović vodi stranku pa se tako protivi uvredama, a dodao je i da on ne misli da je predsjednica Grabar Kitarović 'šaka jada' kao što je rekao Zoran Milanović. Kratko je komentirao da je Kolinda Grabar Kitaroivć mora shvatiti da je predsjednik institucija i da ona mora pripaziti na retoriku.

Ne slaže se i sa podjelama i polarizacijom na političkoj sceni te pričama o ustašam i partizanima 70 godina nakon Drugog svjetskog rata. Teške riječi prema protivnicima nisu način na koji se po njemu treba voditi politika. Misli da je i SDP kriv za jačanje desnice u Hrvatskoj, za što je zaslužno plašenje birača crnim vragovima. 

Dobije li povjerenje članova, Zoran Milanović će biti saborski zastupnik, a ako Komadina izgubi, rekao je da će se vratiti na svoje mjesto župana, ali da neće biti potpredsjednik stranke. 'Nema groblja mojih žrtava', kratko je dodao Komadina. Kaže i da što se njega tiče, neće biti raspuštanja Glavnog odbora. 

Prvi potezi na čelu stranke bili bi mu novi statut, decentralizacija i demokratizacija te uvođenje pravila jedan čovjek - jedan glas. Izjavio je da postoji deficit demokracije u svim strankama te da i SDP treba vratiti članovima, a socijaldemokraciju u SDP. 

Na pitanje bi li se ispričao za zločine između 1945. i 1990. da je predsjednik SDP-a, Komadina je rekao kako mu nije problem ispričati se, ali da je krivnja uvijek individualna. Dodao je i da je SDP sljednik pozitivnih tekovina Saveza komunista, a da su samim time osudili negativne. 

Za sebe je rekao da mu je najveća mana strpljivost, pa se tako i 2007. povukao u korist Željke Antunović. Na optužbe da  je on 'depresivni neradnik' rekao je da 30 godina radi po 10 do 12 sati na dan i da mu je najveća mana što nije bio više s djecom. 

- Inače sam pozitivac i optimist. Ne možeš voditi ljude kao pesimist, ali kad čujem ovakve objede naravno da me uhvati depresija - rekao je Komadina. Vožnju u pijanom stanju Davora Bernardića kratko je komentirao rekavši kako mu je drago da nije bilo težih posljedica za njega ili druge. 

Komentirao je i bivše članove stranke i rekao da su sami otišli, ali i sami moraju odlučiti o tome hoće li se ikad vratiti, iako misli da je teško da će se ljudi poput Ive Josipovića ili Mirele Holy vratiti. No, dodaje da bi uz njih bili jači. 

O suradnji Domoljubne koalicije i Mosta rekao je da je bolje da se rastave nego sastave. Dodao je da je dobro da HDZ ima uteg, ali ne i da Most ne zna što želi. 

Za aktualnog premijera je rekao da se vidi da razumije što radi i govori, ali da je on formalni premijer te da ima dojam kako Vladom upravljaju Karamarko i Petrov. Kaže kako to teško može funkcionirati jer se ne može trošiti energija na učenje koalicije.

- Ova Vlada je najčudnije nastala i najbrže se može raspasti - rekao je Komadina koji je komentirao odluku kojom se nije htjelo ići u veliku koaliciju i rekao da nije dopušteno sve u funkciji ostanka na vlasti. Da je on na čelu SDP-a, misli da bi uspio sam formirati Vladu s Mostom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...