Obavijesti

News

Komentari 45

Komšić optužio Željanu Zovko za laži i poticanje šovinizma

Komšić optužio Željanu Zovko za laži i poticanje šovinizma
1

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu je ranije izjavila kako su Turska i Islamska zajednica u BiH izravno umiješale u izborni proces u BiH. Komšić kaže da je to laž

VIDEO

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić predbacio je hrvatskoj zastupnici u Europskom parlamentu (EP) Željani Zovko da 'laže i potiče šovinizam' reagirajući tako na njezin istup u raspravi na Odboru za vanjske poslove EP-a koji je u četvrtak razmatrao stanje u BiH u svjetlu listopadskih izbora.

Odbor za vanjsku politiku EP-a raspravljao je u četvrtak u Bruxellesu o stanju u BiH, o čemu priprema rezoluciju kojom namjerava izraziti zabrinutost u pogledu pitanja legitimne predstavljenosti naroda u toj zemlji.

Zovko je na toj raspravi ustvrdila da su se Turska i Islamska zajednica u BiH izravno umiješale u izborni proces u BiH pa je Komšić pobijedio Dragana Čovića upravo zahvaljujući takvim intervencijama.

- Imali smo gospodina Erdogana koji je provodio kampanju godinu dana prije izbora. Treba istaknuti da je Turska odigrala najveću ulogu u odabiru drugog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Islamska zajednica BiH je dala naputak obiteljima za koga trebaju glasovati, kazala je Zovko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Komšić joj je u petak oštro odgovorio porukom da ne govori istinu te potiče mržnju.

- To je najobičnija laž i budalaština, nedostojna dužnosti zastupnika u Europskom parlamentu. Osim toga, ovakva izjava ima sve karakteristike šovinizma i islamofobije - izjavio je Komšić kako ga citira portal Klix.

Zovko je na Odboru za vanjske poslove zapravo ponovila teze koje su ranije plasirane iz HDZ-a BiH, a u toj stranci su ocijenili da je Komšićeva uvjerljiva pobjeda nad njihovim predsjednikom Čovićem zapravo rezultat činjenice da su vjernicima u džamijama davane upute kako glasovati, odnosno kako rasporediti glasove da bi pobijedili i Komšić i kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović što se i dogodilo.

Iz Islamske zajednice oštro su reagirali na takve objede na njihov račun ističući da je riječ o zlonamjernoj kampanji.

- Ovo je nastavak zlonamjerne kampanje koju protiv Islamske zajednice vode neki centri u Hrvatskoj, ali i u BiH i kojom se ona optužuje za nešto za što nema nikakvih dokaza, kazao je za televiziju N1 Muhamed Jusić, glasnogovornik IZ u BiH. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora