Obavijesti

News

Komentari 158

Pripuz oslobođen svih optužbi u aferi Agram. Sud izrekao kazne za ostale, evo koliko su dobili

Pripuz oslobođen svih optužbi u aferi Agram. Sud izrekao kazne za ostale, evo koliko su dobili
5

Riječ je o slučaju zbog kojega je krajem 2014. uhićen pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nakon njegove smrti prvooptuženi je postao poduzetnik Petar Pripuz

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.50

Ako neko radno mjesto nije postojalo, a željelo se nekoga zaposliti u Gradu Zagrebu, samo se izmijenio pravilnik i sve je bilo po zakonu, rekla je sutkinja obrazlažući presudu u odnosu na premještaj i zapošljavanje pet ljudi na izričito traženje Milana Bandića. 

- Vidoje Bulum i Miro Laco nisu morali postupati suprotno zakonu, no unatoč upozorenjima niže rangiranih, su to radili - rekla je. 

- Jedina ulazna karta bile je da si njihov i dobar sa šefom, a stručni koji su se htjeli zaposliti u Gradu Zagrebu nisu imali šansu. 

OBRAZLOŽENJE PRESUDE

Pripuz ni od koga nije ništa tražio već se Čistoća obratila njemu i pitala bi li bio voljan riješiti problem s otpadom, rekla je sutkinja Valentić obrazlažući nepravomoćnu presudu. 

- Ministarstvo zaštite okoliša preko noći je zabranilo odlaganje otpada na odlagalištu u Jakuševcu. Ministarstvo nije bilo svjesno kakve će sve probleme njihova odluka prouzročiti - rekla je. 

- No sud se time nije bavio. Sud je utvrđivao je li se zbog hitnosti moralo ići u posao s Pripuzovim tvrtaka te je li Pripuz nagovarao Ljubičića i Bandića da njegove tvrtke dobiju posao. 

- Vještak je utvrdio kako nije bilo vremena ići u javni natječaj te kako je samo CIOS mogao obaviti taj posao. 

12.13

Slijedi obrazloženje presude. 

SUD IZREKAO KAZNE

Ivan Tolić osuđen je na 9 mjeseci zatvora, Miljenko Benko na 8 mjeseci zatvora, a Vidoje Bulum na 7 mjesei zatvora. 

Zdenko Antunović dobio je uvjetnu kaznu od 8 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine 

Miro Laco osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 mjeseci. Ujedno je Gradu Zagrebu dužan uplatiti 15.916 kuna, a za preostali iznos je sud Grad Zagreb uputio u parnicu. 

11.52

Miro Laco i Zdenko Antunović proglašeni su krivima za 6. točku optužnice. Riječ je o korištenju službenih automobila Grada Zagreba osobama koje za to nemaju pravo. 

Riječ je, između ostaloga, o putovanju Mile Horvat u Beč službenim autom. Bandić je naložio i da se službeni auto da na raspologanje Dijani Muhović. Laco je to potpusao pa je Muhović od 4. do 7. listopada 2013. koristila službeni auto za privatne potrebe.

Službenim autom Grada Zagreba išlo se i na svinjokolju u Poganu Vlaku. 

Bandić je naložio i da se Sandra Perković službenim autom preveze od Medulina do Zagreba i natrag. To je učinio kako bi Perković mogla glasati u Skupštini grada Zagreba o proračunu grada. 

Antunović je službenim autom išao na privatno putovanje u Njemačku. Uz to si naplatio i dnevnice i oštetio Grad. 

Bandićev šogor se također iz Zagreba do Pogane Vlake vozio u autu Grada Zagreba. 

Komentari 158