News

Komentari 0

Koncert tradicionalnih božićnih pjesama pratite uživo na 24sata večeras od 20 sati

Koncert tradicionalnih božićnih pjesama pratite uživo na 24sata večeras od 20 sati

Koncert Božićna priča by Matej Meštrović&Renata Sabljak u sklopu 5. Festivala adventskih i božićnih pjesama održava se  u petak, 11. prosinca u 20 sati velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

Iako će nam ove godine svima božićni i novogodišnji blagdani biti drugačiji nego prijašnjih godina, to ne znači da uz pomoć tehnologije ne možemo uživati u live koncertima s našim najmilijima. U blagdanskom prosincu duh Božića u svoj dom unesite i pjesmom. 
Koncert Božićna priča by Matej Meštrović&Renata Sabljak u sklopu 5. Festivala adventskih i božićnih pjesama održava se  u petak, 11. prosinca u 20 sati velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Zbog epidemioloških mjera, broj ljudi je ograničen pa će se koncert izravno prenositi na Facebook stranicama Turističke zajednice grada Zagreba i 24sata.

Naši glazbenici izvest će O holy night, A merry little Christmas, White Christmas, Little drummer boy, Tiha noć, Veselje ti navješčujem, Svim na zemlji... Publika će čuti i svjetsku praizvedbu 28 minutes till Christmas. 
Neka vas vodi duh Božića. 

Renata Sabljak hrvatska je kazališna glumica i pjevačica. Nagrađivana je za svoj rad prestižnim glumačkim nagradama. Radi kao glumica s aktivnim angažmanom u kazalištu Komedija. 
Studirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Pjevanje usavršavala u glazbenoj školi Blagoje Bersa.

Matej  Meštrović  jedan je najsvestranijih  umjetnika  na  hrvatskoj  kulturnoj  sceni.  Eksluzivni je  umjetnik  izdavačke  kuće PARMA Recordings  (USA).  2018.  Praizveo  je  “Dunavskau  Rapsodiju”  za klavir  i  orkestar  u  glavnoj  dvorani  Carnegie  Hall  - Stern,  i time  postao  prvi  hrvatski  kompozitor  koji  je imao  pravizbedbu  vlastitog  djela  u  toj  prestižnoj  dvorani.

 

Najčitaniji članci