News

Komentari 0

Kontroverzni Prosperov Novak proveo Uskrs u zatvoru: Nisu mi dali lijekove, a imam karcinom

Kontroverzni Prosperov Novak proveo Uskrs u zatvoru: Nisu mi dali lijekove, a imam karcinom

Ona je odbijala zadatak koji su joj dali dekan i prodekan, bila je zadužena za javnu nabavu. Kada sam bio tamo, pozdravili smo se i zaželjeli sretan Uskrs, rekao je Novak

Hrvatski povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak prošlog je tjedna uhićen i morao je prenoćiti u pritvoru, piše Dnevno.hr.  Uhićen je zbog optužbi da je prijetio da će pištoljem ubiti zaposlenicu Hrvatskih studija.

- Ona je zaposlenica Hrvatskih studija, ja nisam zaposlenik tog fakulteta već radim na projektu. Ona je odbijala zadatak koji su joj dali dekan i prodekan, bila je zadužena za javnu nabavu. Kada sam bio tamo, pozdravili smo se i zaželjeli sretan Uskrs. Na kraju se javna nabava raspisala, to mogu potvrditi dekan i prodekan - rekao je.

- Nisam mogao dobiti ni lijekove, a ja sam bolestan i slab. Do jedan ujutro sam tamo bio, a tada se pojavio šef postaje koji je shvatio da za sve ovo nema dokaza. Učinili su sve da me se brzo pusti, pregledali su mi auto i stan da nemam pištolj. Moji kolege kažu da nikada nije bio slučaj da se nekoga uhiti nakon sastanka - tvrdi Prosperov Novak.

Iz policijske uprave zagrebačke za Telegram su odgovorili kako su postupali na temelju prijave koju je građanka protiv 71-godišnjaka podnijela 14. travnja ove godine.  

- Tijekom uhićenja, 71-godišnjak nije imao primjedbe na policijsko postupanje. Tijekom boravka u službenim prostorijama policije prema njemu su se policijski službenici odnosili humano i etički te niti u jednom trenutku nitko od policijskih službenika nije povrijedio njegovo dostojanstvo, integritet ili na neki drugi način mu uskratio bilo kakvo njegovo zajamčeno pravo kako čovjeka tako i uhićenika - naglašava zagrebačka policija.