News

Komentari 11

Koordinator BiH službi: Nismo dobili informacije o ugroženoj sigurnosti Milanovića u BiH

Koordinator BiH službi: Nismo dobili informacije o ugroženoj sigurnosti Milanovića u BiH

Policijske i sigurnosne službe u BiH nisu primile nijednu informaciju o ugrozi Zorana Milanovića koji je, kako su ranije priopćili iz njegova ureda, zbog sigurnosnih razloga otkazao posjet središnjoj Bosni

Direktor Uprave za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je za državnu Bosanskohercegovačku radio-televiziju (BHRT) da su danima radili s policijskim agencijama iz BiH i Hrvatske koje su bile uključene u organizaciju posjeta hrvatskog predsjednika središnjoj Bosni.

- Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tijekom boravka u Bosni i Hercegovini - rekao je Vilić.

Vilić je na čelu agencije koja koordinira rad više policijskih agencija, a njegovi službenici su najizravnije uključeni u zaštitu VIP osoba. Pojasnio je da tijekom posljednjih više dana "nisu primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske".

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije Hasan Hodžić izjavio je lokalnim medijima kako je sigurnosna situacija na području te županije zadovoljavajuća. 

Ranije su iz ureda predsjednika RH objavili kako se posjeta središnjoj Bosni i otkazuje zbog sigurnosnih razloga na temelju sigurnosne procjene nadležnih institucija Republike Hrvatske, bez drugih detalja.

Predsjednik Zoran Milanović je danas trebao nazočiti obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" kojim je u zimu 1993. razbijena blokada opskrbe hranom, lijekovima i drugim potrepštinama za hrvatske enklave u središnjoj Bosni koje su se mjesecima nalazile pod opsadom snaga bošnjačke Armije BiH.

Najčitaniji članci