Obavijesti

News

Komentari 121

Kopitima ga poslao u bolnicu: Konj je podivljao i udario ga

Kopitima ga poslao u bolnicu: Konj je podivljao i udario ga
2

U komi je: Damir Sabo (54), umirovljeni branitelj, bori se za život nakon što ga je konj u ponedjeljak navečer silovito udario stražnjim kopitima u glavu i prsa...

VIDEO

Molimo se Bogu da se Damir oporavi. U bolnici u zagrebačkoj Dubravi su ga stavili u induciranu komu i u utorak bi ga trebali operirati, kazala je shrvana Zvjezdana Sabo, bivša supruga Damira Sabe (54) iz Vinica kraj Koprivnice. Njega je u ponedjeljak oko 18.50 teško ozlijedio konj Rubin.

- Stajali smo uz žičanu ogradu i moj četverogodišnji unuk je milovao konja po glavi prije nego što je vlasnik ušao u koral. Susjed Damir je otvorio vrata korala i viknuo konju kuća, kuća - prisjeća se.

Konj Rubin ga je poslušao od prve i odmah utrčao u staju. Ono što se zatim dogodilo zgrozilo je stanovnike Vinice.

- Nismo se ni snašli kad je konj naglo izletio i osovio se na prednje noge. Zadnjim kopitima ga je udario. Damir je pao kao pokošen, bez glasa, a kanta s kukuruzom se ‘razletila’ – ispričala je Đurđa Vrabec koja se s obitelji nalazila tik do ograđenog korala kad je Sabo ulazio u staju.

Odmah je pozvala Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Ozlijeđeni je 54-godišnjak sve vrijeme ležao bez svijesti.

- Nisam mogla gledati dok su mu bolničari pružali pomoć, ali mi je sin rekao da je udarac u glavu bio strahovito jak jer su mu doslovce popadali svi zubi - objasnila nam je uznemirena susjeda.

Osim u glavu, konj star šest godina je svog vlasnika, umirovljenog branitelja, još udario i u prsa.

Nakon što su Sabi pružili pomoć u koprivničkoj bolnici, smjesta su ga Hitnom prevezli u bolnicu u Zagreb gdje su se liječnici jučer još borili za njegov život. Jedan od susjeda nam je kazao da je konj prava zvijer i upozoravao nas je da mu se ne približavamo iako je bio vezan. No susjeda Đurđa se s njim se ne slaže.

- Moja djeca, unučad i ja smo ga hranili travom i konj je uvijek bio miran - govori i dodaje da se u ponedjeljak navečer konj odjednom iz mirne životinje preobrazio u divlju.

- Konj je kao i čovjek. Nikada se ne zna što će mu puhnuti u glavu - kazao je oprezno Sabin prvi susjed.

U naselju pretpostavljaju da je Damir nečim konja uznemirio, jer je udaranje stražnjim nogama reakcija u samoobrani. No njegova bivša supruga tvrdi da je konj oduvijek bio agresivan i da mu se jedino Damir usudio prilaziti, dok su se ostali uvijek držali na popriličnoj distanci.

- Damir voli životinje gotovo više od ljudi, a Rubina je kupio prije četiri godine najmlađoj od tri kćeri za rođendan - kazala je bivša supruga.

Damir je živio sam, a nakon stravične tragedije o konju će se brinuti njegov brat.     

Kupio ga kćeri za rođendan

Damir Sabo (54) je umirovljeni branitelj koji je u kući u Vinicama živio sam. Bivša supruga kaže da je životinje volio gotovo više od ljudi. Rubina je kupio prije četiri godine najmlađoj kćeri za rođendan. Nakon ozljede će se o konju brinuti Damirov brat.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.