Obavijesti

News

Komentari 37

Koprivnica: Umjesto u sanitetu do bolnice ih gurali u kolicima

Koprivnica: Umjesto u sanitetu do bolnice ih gurali u kolicima
3

Svi zaraženi štićenici Doma za starije u Koprivnici ko 15 sati evakuirani su u bolnicu, a prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima. Dom je od bolnice udaljen oko 300 metara

VIDEO

Čak 16 novooboljelih u Koprivničko-križevačkoj županiji, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite u Koprivnici. Riječ je o 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici u kojem je do danas bilo ukupno osmero oboljelih. Jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite. U Domu za starije u Koprivnici ovog je trenutka ukupno 23 oboljelih od COVID-19. Svi zaraženi štićenici oko 15 sati evakuirani su iz Doma u koprivničku Opću bolnicu, a prevezeni su u pidžamama u indvalidskim kolicima, prenosi Epodravina.hr.

Ukupno je u Koprivničko-križevačkoj županiji dosad zaraženo 49 osoba. Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice, kaže kako je trenutačno hospitalizirano šestero bolesnika zaraženih koronavirusom i dobrog su stanja.

Nešto kasnije se javio i županijski stožer civilne zaštite o transportu zaraženih štićenika iz Doma u bolnicu.

Priopćenje stožera prenosimo u cijelosti.

Stožer: Nije postojao nikakav medicinski rizik

S obzirom na interes javnosti i medija povodom današnjeg prijevoza štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivnih na COVID-19 infekciju, obavještavamo javnost kako se u poslijepodnevnim satima sastala koordinacija Stožera civilne zaštite na kojoj su zatražena dodatna pojašnjenja članova Stožera od ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica o načinu prijevoza te stajalište medicinske struke o potencijalnom riziku obavljenog prijevoza.

Odlukom zdravstvenih službi i Uprave Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, a nakon analize zdravstvenog stanja COVID -19 pozitivnih štićenika, manji dio pacijenata kod kojih je ustanovljena teža klinička slika na hospitalizaciju u OB Koprivnica je prevezao TIM 2 Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Preostali dio COVID-19 pozitivnih pacijenata bez znakova simptoma bolesti, prevezen je kolicima nakon procjene da je takav prijevoz najbržim i najkraćim putem zbog blizine bolnice, koja se nalazi 250 metara od Doma, te povoljnih vremenskih uvjeta i upotrebe svih zaštitnih sredstava bio moguć.

Stožer je informiran da su štićenici i zaposlenici Doma bili u potpunosti opremljeni svom zaštitnom opremom te na dovoljnom razmaku, kako ne bi bili u međusobnom ili kontaktu s drugim osobama. Slijedom toga, zaključak je epidemiologa i ravnatelja Bolnice kako nije postojao nikakav medicinski rizik niti je napravljena bilo kakva zdravstvena šteta korisnicima, djelatnicima Doma, a niti našim sugrađanima. Sutra u prijepodnevnim satima sastat će se Županijski Stožer civilne zaštite nakon čega će biti održana i konferencija za medije na kojoj će biti prilike za eventualna dodatna pojašnjenja, naveli su iz Stožera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"