Obavijesti

News

Komentari 27

Korona-free zona: U Istri više nema nikog s korona virusom

Korona-free zona: U Istri više nema nikog s korona virusom
1

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je da se bolnica već tjedan dana priprema za reaktivaciju zdravstvenog sustava i pojasnila način na koji će funkcionirati zdravstveni sustav

VIDEO

Istra je korona "free" zona. Pušten je i posljednji pacijent iz pulske Opće bolnice. Kako je rekao prvi čovjek Stožera civilne zaštite Istarske županije, Dino Kozlevac, prvo poluvrijeme je u Istri završilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pulski policajci plesom postali hit

Pokretanje videa...

00:36

- Spremni smo za drugo poluvrijeme ali i za produžetke - rekao je Kozlevac. Posljednji pacijent iz pulske bolnice pušten je u četvrtak u poslijepodnevnim satima, a neslužbeno doznajemo da je u pitanju pacijentica koja se relativno brzo oporavila.

- Mogu reći da smo jako zadovolji rezultatima koje smo do sada postigli, te da se kod posljednje zražene osobe koja je također ozdravila, radilo o importiranom virusu, što znači da nije osoba bila zaražena na teritoriju Hrvatske - kazala je dr. Irena Hrstić.

Virus je dakle uvezen u Hrvatsku, te nije bio lokalnog karatera. Neslužbeno doznajemo da je posljednja izliječena osoba iz pulske bolnice pacijentica s istarskog područja, koja je radila u jednom staračkom domu na području Italije. Žena se kući vratila bez ikakvih simptoma te je otišla u samoizolaciju te nije bila u kontaktu s drugim osobama. Navodno su joj se već drugi dan boravka kod kuće pojavili prvi simptomi i odmah se uputila u pulsku bolnicu na liječenje.

- Nakon dva uzastopna negativna nalaza na covid 19, osoba je puštena iz bolnice u četvrtak i dosta se brzo oporavila. Nije imala jačih simptoma - zadovoljno je rekla dr. Hrstić.

Istra je tako već puna dva tjedna bez novooboljelih osoba. Od početka pandemije COVID-19, na području Istarske županije uzeto je 1733 brisova, a trenutno je 1384 osoba je u samoizolaciji, jer ih je dosta prije 1. svibnja ušlo u Republiku Hrvatsku.

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je da se bolnica već tjedan dana priprema za reaktivaciju zdravstvenog sustava i pojasnila način na koji će funkcionirati zdravstveni sustav. Najavila je da dio internog odjela od ponedjeljka seli u novu bolnicu.

U znak zahvale svima koji su sudjelovali u uspješnoj borbi protiv koronavirusa, večeras će veliki pulski rotor biti osvijetljen u plavoj boji, kao simbol borbe protiv Covida-19.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina