Obavijesti

News

Komentari 334

U Zagrebačkoj 35, a u Osječko-baranjskoj 26 novih slučajeva

U Zagrebačkoj 35, a u Osječko-baranjskoj 26 novih slučajeva

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su dva nova slučaja, dok su u Koprivničko-križevačkoj četiri novozaražena

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.13

GRAD ZAGREB

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima HZJZ-a je 52, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 67.533 , što je 111 osoba više nego u subotu, izvijestio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 543 testiranja na SARS-CoV-2 i 36 nalaza bilo je pozitivno. 

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 66 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 208 osoba.  

Od 66 obrađenih pozitivnih osoba 22 osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, 30 osoba su kontakti covid+osoba, a obrada za 11 osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Indije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.  

Tijekom protekloga dana, zbog pozitivnoga nalaza testa na SARS CoV-2 kod četiri učenika osnovnih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 44 učenika.  

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se ni jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnim punktovima u Gradu Zagrebu, cijepljeno je 2136 osoba, a trenutačno je u gradu Zagrebu 637 aktivnih slučajeva.

12.12

DUBROVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o ženi iz Trpnja, dok se oporavilo devet osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite.

Od devet oporavljenih četiri osobe su iz Dubrovnika te po jedna iz Dubrovačkoga Primorja, Korčule, Metkovića, Pojezerja i Zažablja.

U posljednja 24 sata obrađena su 282 uzorka, a od početka pandemije ukupno njih 74.486.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je osam osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 156 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja te mjere, sve na granici, što je ukupno 757 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

12.11

KRAPINSKO ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su četiri nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u nedjelju.

Oporavilo se 26 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije iznosi 80. U samoizolaciji se nalazi 145 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 26 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima sedam osoba na respiratoru.

U posljednja 24 sata nije bilo umrlih osoba oboljelih od covida.

11.54

ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri su osobe oboljele od covid-19 infekcije, izvijestio je u nedjelju stožer te županije.

Trenutno je 72 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 24 pacijenta, a u kninskoj bolnici šest. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 473 osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 50 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11.53

POŽEŠKO SLAVONSKA ŽUPANIJA

U Požeško-slavonskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze korona virusom, izvijestio je danas lokalni stožer.

Na području Požeško-slavonske županije  od zaraze koronavirusom trenutno se liječi 61 osoba.

Među oboljelima 15 osoba je na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 160 osoba.

Komentari 334