Obavijesti

News

Komentari 16

Korona ušla u hrvatske škole i prije početka nastavne godine...

I prije nego što je školska godina počela virus se probio u najmanje šest škola u Hrvatskoj. Radi se o školama u Koprivnici, Murteru, Dubrovniku, Prelogu, Slavonskom Brodu i još jednoj školi u Dalmaciji, piše u nedjelju Jutarnji list.

"Jako je važno naglasiti da ni u jednoj školi nemamo situaciju zbog zaražene djece, u svima se zarazio netko od tehničkog ili nastavničkog osoblja. Ravnatelji nas redovito obavještavaju o situaciji u svojim školama. Vidjet ćemo hoće li do ponedjeljka biti još prijava o nemogućnosti početka školske godine kakav je bio planiran", potvrdio je Božo Pavičin, savjetnik ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.

Škole u Prelogu i Dubrovniku zbog proboja virusa najavile su da će odgoditi početak školske godine za dva tjedna. Na takav se scenarij, kaže Pavičin, odlučuju škole u kojima je zaraženo tehničko osoblje pa je nemoguće održavati epidemiološke mjere u ustanovama.

U Koprivnici je u jednoj osnovnoj školi zaraženo pet radnika, a više ih je u samoizolaciji, među kojima je i jedna učiteljica čiji se rezultati čekaju. U toj će školi nastava započeti sutra, ali isključivo online.

"Online nastava će početi kao i prošle godine, s prošlogodišnjim materijalima i načinom organizacije nastave koju su svi učitelji i nastavnici provodili prošle školske godine tijekom lockdowna. Tako će se održavati prvi tjedan, tijekom kojeg se ionako većim dijelom ponavlja, nema testova ni ocjenjivanja. Nakon prvog tjedna krenut ćemo s novim materijalima i novom organizacijom koju ćemo razraditi", kaže Pavičin, donosi Jutarnji list.

Korona ušla u hrvatske škole i prije početka nastavne godine...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe