Obavijesti

News

Komentari 6

Kosor: Nek se Pupovac pojavi na sastanku, a ne radi cirkus

Kosor: Nek se Pupovac pojavi na sastanku, a ne radi cirkus

Predlažem mu da dođe na sastanak i kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati, da se mirno raziđemo. Mislim da je ovo što radi jedna vrsta cirkusa, rekao je Kosor

VIDEO

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je u utorak da je vladajuća koalicija stabilna, a za Milorada Pupovca, koji je prijetio izlaskom iz koalicije a onda se nije pojavio na sastanku koalicijskih partnera, rekao je da "radi cirkus".   

"Predlažem mu da dođe na sastanak i kaže svoje uvjete, a ako nakon toga više ne možemo surađivati, da se mirno raziđemo. Mislim da je ovo što radi jedna vrsta cirkusa", rekao je Kosor ispred Banskih dvora upitan za izostanak predsjednika SDSS-a s današnjeg sastanka vladajuće koalicije.

Kosor smatra da se, na tragu Pupovčevih zahtjeva, treba razgovarati o međunacionalnoj mržnji, nasilju i svemu što se pojavljuje zadnje vrijeme. No takav razgovor izostaje jer Pupovac, kaže, izbjegava sastanke i nikada jasno ne kaže koji su bitni problemi.

"Bilo bi korektno da dođe na sastanak i obavijesti nas o tim razlozima, ali i o svim drugim razlozima koje je spominjao zadnjih dana", ističe Kosor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je i kako ne smatra da se radi o Pupovčevoj ucjeni, no "ako se ne razgovara o problemima ne možete ih ni riješiti".

Stanje u vladajućoj koaliciji, kaže, "više je nego stabilno" sa 82 zastupnika.

Vezano uz sudbinu Uljanika, Kosor je ponovio svoj stav  da je protiv restrukturiranja, no i istaknuo  kako o važnim pitanjima za to brodogradilište, ne odlučuju koalicijski partneri, već Vlada. 

"Pored jamstava koja su plaćena i pored 20 milijuna eura koja treba još platiti za jedan brod da ne bi sjela dodatna jamstva, potrebno je još pet milijardi kuna. To su novci hrvatskih građana, ja sam protiv toga", rekao je Kosor

Istaknuo je i kako je jučer na sastanku "tzv. strateškog partnera" i Ministarstva gospodarstva pušteno nekoliko spinova.

"Prvi je spin da trošak stečaja i restrukturiranja koštaju isto, što nije točno jer je razlika između pet milijardi kuna. Drugi je spin da koalicijski partneri odlučuju o tome da li će radnicima biti isplaćene plaće. Riječ je o velikoj podvali jer o tome odlučuje Vlada i premijer. O tome se ne odlučuje u Saboru pa prema tome o tome ne odlučuju ni koalicijski partneri", naglasio je Kosor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti