Obavijesti

News

Komentari 132

Kosti nestalog Dubrovčanina su pronašli prateći osumnjičenog? Još se čeka potvrda identiteta

Kosti nestalog Dubrovčanina su pronašli prateći osumnjičenog? Još se čeka potvrda identiteta

Policajci su u dva navrata na području Svete Nedelje pronašli ljudske ostatke za koje vjeruju da pripadaju Dubrovčaninu Tonyju Gerardu. Uhitili su dvojac koje sumnjiče da su ga ubili

VIDEO

Kako neslužbeno doznajemo, ljudske ostatke za koje sumnjaju da pripadaju nestalom Dubrovčaninu Tonyju Gerardu (58), poznatijem kao Tonko Zec, policija je pronašla još prošlog tjedna. Nisu željeli otkriti na koji su način pronašli kosti, a Jutarnji list piše kako je bila riječ o doista nevjerojatnom scenariju. Naime, policajci su navodno slijedili jednoga od osumnjičenika za teško ubojstvo iz koristoljublja, Nijemca Wernera Trautmanna (57), koji je s lopatom prekopavao oko Hoto vila u Svetoj Nedelji. Riječ je o bivšem suprugu Marine Šnajder (61), također osumnjičene za ubojstvo protiv koje se na sudu u Dubrovniku vodi kazneni postupak zbog sumnje da je krivotvorila ugovore pomoću kojih je Tonyjevu nekretninu u povijesnoj jezgri prodala za oko 400.000 eura.

Nakon što su ekshumirali ostatke poslali su ih na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi potvrdili sumnje da je doista riječ o nestalom muškarcu za kojega su sumnjali da je ubijen zbog vrijednog poslovnog prostora. 

Na mjesto pronalaska policajci su se vratili i ovih dana te ponovno pronašli neke kosti za koje sumnjaju da bi mogle također pripadati Tonyju, no i to tek tzreba potvrditi. Kao ispomoć u potrazi angažirali su i potražni tim HGSS-a. Iz pronađenih kostiju, neslužbeno doznajemo, zasad još nisu utvrdili na koji je način Tony ubijen. Zasigurno će se u daljnjem tijeku istrage raditi vještačenja kako bi se pokušao utvrditi uzrok smrti.

Šutjeli su u istrazi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I Marini i Werneru dežurni sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor po traženim zakonskim osnovama. Za Marinu kako ne bi mogla utjecati na svjedoke, ili ponoviti djelo s obzirom da je, kako neslužbeno doznajemo, od ranije osuđivana zbog prijevara, dok je Werner zadržan u Remetincu kako ne bi pokušao pobjeći budući da je riječ o strancu sa stalnim boravkom u Hrvatskoj te kako ni on ne bi mogao utjecati na svjedoke. Oboje osumnjičenika su se na prvom ispitivanju branili šutnjom.

Branitelj Marine Šnajder Branko Šerić nije želio ništa komentirati.
- Moramo ostvariti uvid u spis pa ćemo znati više - kratko je kazao.
Odvjetnik Vladimir Simović, koji je zastupao Trautmanna po službenoj dužnosti, tek nam je potvrdio da će ići žalba na istražni zatvor određen po svim traženim točkama.

Podsjetimo, nestanak Tonyja Gerarda (58) na području zagrebačkog Kvatrića prijavljen je 22. veljače 2022., a već se vodi sudski postupak protiv Šnajder zbog sumnje da je u periodu između 15. prosinca 2021. i 14. siječnja 2022. godine izradila dvije posebne punomoći kojima je ovlaštena da u Gerardovo ime i za njega kao vlasnika zaključi kupoprodajni ugovor bez ikakvog ograničenja te ugovor o doživotnom uzdržavanju. U potonjem je ugovoru lažno navedeno da je Gerard primatelj uzdržavanja te da joj on, "trenutkom svoje smrti daje u vlasništvo sve dubrovačke nekretnine i sav gotov novac koji se nađe kod njega ili na bilo kojem računu", pisao je Dubrovački vjesnik.

Sude joj u Dubrovniku

Već 13. siječnja 2022. Dubrovačko-neretvanskoj županiji ponuđene su nekretnine na prodaju, a potom im je 2. veljače poslan ispravak i nova ponuda s aktualiziranim zemljišnoknjižnim stanjem. Preko lažnih punomoći tražila je 400.000 eura. Županija ju je odbila, a odbio ju je i sam Grad Dubrovnik. Ipak, uspjela je pronaći kupce. Prodala ih je dvojici dubrovačkih poduzetnika, pisao je tada lokalni portal. Nakon što je već bio prijavljen nestanak Gerarda, smatra policija, između 22. veljače i 12. ožujka 2022. godine marina i Werner namamili su ga u okolicu Zagreba, u unajmljeni stan na svetonedeljskom području, gdje su ga na neutvrđen način ubili.

Nije dugo trebalo kako bi se utvrdilo da su punomoći zapravo krivotvorene. Marina je uhićena u travnju 2022. godine te je jedno vrijeme provela i u istražnom zatvoru. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku na teret joj stavlja prijevaru i krivotvorenje službene isprave. U tom su postupku, kako doznajemo, već ranije saslušani brojni svjedoci, među kojima sin i kćer nesretnog Tonyja, a uskoro je svoj iskaz kao svjedok trebao dati i sad uhićeni Trautmann.

- U postupku još nije donesena nikakva presuda - jedino je što je komentirao dubrovački odvjetnik Dragan Pištalo, koji Marinu zastupa u postupku za krivotvorenje i prijevaru pred dubrovačkim sudom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina