Obavijesti

News

Komentari 11

Kovač: 'Treba se držati Statuta HDZ-a i predviđenih rokova'

Kovač: 'Treba se držati Statuta HDZ-a i predviđenih rokova'
1

Saborski zastupnik HDZ-a, Miro Kovač, rekao je da očekuje ozbiljnost oko rokova za vrijeme unutarstranačkih izbora, koji su predviđeni za proljeće te da ne želi nikakve manipulacije oko istih

VIDEO

HDZ-ov saborski zastupnik Miro Kovač izjavio je u petak kako očekuje ozbiljnost oko rokova za unutarstranačke izbore, koji su po Statutu predviđeni za proljeće.

Kovač je novinarima u Saboru rekao kako je Statut HDZ-a Ustav stranke kojega se treba držati, te da ne dolaze u obzir nikakve manipulacije.

 - Statut je usvojen u lipnju 2018., znalo se koji su rokovi na državnoj razini, znalo se da će biti predsjedavanje EU-om, znalo se kada bi trebali biti raspisani redovni parlamentarni izbori. Očekujem da svi budemo ozbiljni i poštujemo rokove koji su predviđeni i da sukladno tome izbori budu raspisani na proljeće ove godine - poručio je.

 To je, naglasio je, važno za članstvo koje od stranke očekuju ozbiljnost, 'pogotovo za sljedeću etapu koja se zove izbori za Hrvatski sabor'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Na pitanje razmatra li kakvu suradnju s kolegom Davorom Ivom Stierom, kojega kao i njega mediji spominju kao kandidate za predsjednika HDZ-a, odgovorio je kako razgovara s mnogim stranačkim kolegama i kolegicama te će nastaviti s njima razgovarati za dobrobit HDZ-a i Hrvatske.

 Za jučerašnji svečani koncert u HNK-u povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, na kojem je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić sjedio kraj zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv kojega je na snazi nekoliko optužnica, Kovač je kazao kako nije zadužen za protokol, nego se bavi politikom.

 - Pitajte ljude koji su to organizirali. Ja ne bih tamo sjeo. Da sam ja o tome odlučivao drugačije bih postupio - istaknuo je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a