Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Kraj ljubavi: Gusan Šime je napustio svoju dragu Vesnu...

Novi prijatelji: Bili su najljepši guščji par na Zrmanji. Ona je sad sama i utjehu je pronašala u patkama. Guska Vesna sad se druži s dobrim patkama Kolindom i Andrejom

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
46 komentara

Siječanjska depresija utjecala je i na ljubavnu vezu guske Vesne i gusana Šime. Više ne plove zaljubljeno Zrmanjom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Šime se vratio u matično jato, iz kojeg je Vesna protjerana, a Vesna je pronašla novo društvo, pačji par Kolindu i Andreja. Podsjetimo, Vesnu s još petero braće i sestara našao je Obrovčanin na livadi dok su još bili u jajima. Odnio ih je kući i izlegli su se u inkubatoru. Nakon što su ojačali, vratio ih je u Zrmanju, no ostatak jata nije ih prigrlio. Jato je pobilo Vesninu braću i sestre, a ona je, sva iščerupana od čestih napada, pobjegla na obalu. Umirovljenik Mile Josić hranio ju je svakog jutra dok se nije oporavila. Malo po malo vratila se u rijeku, a kad se u nju zaljubio Šime, Mile je bio presretan.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

- Bilo ih je lijepo gledati kako zaljubljeno plivaju. Mislio sam da je Šime Vesni ‘karta’ za povratak u jato. Nije mi bio baš po volji jer bi bio s njom, a kad bi je napalo jato, ne bi je branio nego bi se kukavički pomiješao s ostalima. Nakon prekida Vesna se druži s dvije patke, koje ju ne tuku. To su jedine dvije bijele patke na Zrmanji, sve ostale su šarene. S njima pliva i dijele hranu, a dao sam im imena Kolinda i Andrej - kaže nam Mile.      

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message