Obavijesti

News

Komentari 456

Zapovjednik vojske: Ukrajina više ne kontrolira veći dio Bakhmuta, ali borba još traje

Zapovjednik vojske: Ukrajina više ne kontrolira veći dio Bakhmuta, ali borba još traje

Napad na već gotovo sravnjen grad predvodile su ruske plaćeničke vojne skupine Wagner čiji je vođa Jevgenij Prigožin ranije istog dana rekao da su njegove snage zauzele čitav grad i svaku kuću

POGLEDAJTE VIDEO - Rusi slave u Bahmutu:

Pokretanje videa...

wagner 01:39
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.00

Njemačka policija istražuje moguće trovanje dviju ruskih disidentica

Njemačka policija priopćila je da istražuje moguće trovanje dviju ruskih disidentica koje su prijavile simptome krajem travnja nakon sudjelovanja na konferenciji u Berlinu koju je organizirao ruski kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski.

Berlinska policija rekla je Reutersu da je istraga otvorena pošto su njemačke novine Welt am Sonntag, pozivajući se na rusku istraživačku medijsku grupu Agentstvo, rekle da su dvije žene prijavile simptome koji upućuju na moguće trovanje.

Policija nije iznijela više pojedinosti i navela je da je istraga u tijeku.

PROČITAJTE VIŠE

19.44

Završen summit G7: Čelnici obećavaju veću potporu Ukrajini

Trodnevni summit G7 u Japanu je završio, a čelnici su obećali veću potporu Ukrajini u ratu s Rusijom.

Zelenski je iznenada posjetio Hirošimu. Zanijekao je da je grad Bakhmut pao u ruke ruskih snaga.

 

19.26

Deseci tisuća prosvjeduju u Moldaviji za članstvo u EU

Deseci tisuća Moldavaca okupili su se u glavnom gradu Kišinjevu kako bi podržali kretanje svoje prozapadne vlade prema Europi usred, kako kaže vlast, ruskih nastojanja da destabilizira njihovu zemlju.

Moldavija je teško pogođena utjecajem invazije Moskve na susjednu Ukrajinu, koju je Kišinjev više puta osudio i podnio zahtjev za pridruživanje EU-u.

Predsjednica Maia Sandu optužila je Rusiju da želi sabotirati njihovu europsku integraciju. Moskva negira da se miješa u poslove Moldavije.

Ukrajinska vojska više ne kontrolira veći dio Bakhmuta

Ukrajinska vojska ne kontrolira veći dio Bakhmuta, izjavio je u nedjelju zapovjednik ukrajinske vojske, te dodao da njezine jedinice drže položaje oko grada.

- Unatoč činjenici da sada kontroliramo beznačajan dio Bakhmuta, važnost njegove obrane ostaje. To nam daje mogućnost da uđemo u grad u slučaju da se situacija promijeni, a to će se sigurno dogoditi- rekao je general-pukovnik Oleksandr Sjirskiji, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, u izjavi koju je podijelio ukrajinski vojni medijski centar.

jiriskiji je rekao da njegove trupe napreduju duž bokova grada i sada se približavaju.

- To će nam omogućiti da kontroliramo sve visoke zgrade koje je okupirao neprijatelj i postupno ih uništimo- rekao je.

- Nastavljamo našu obranu. Situacija je teška, ali pod kontrolom.

18.15

Umirovljeni general zrakoplovstva: Ukrajincima nedostaje oprema za protunapad

Umirovljeni jordanski general zračnih snaga Mamoun Abu Nowar rekao je za Al Jazeeru da ne vjeruje da ukrajinska vojska može pokrenuti protunapad jer im nedostaje oprema.

- Nedostaje im zračna snaga, nedostaju im F-16. Potrebno je najmanje pet do šest mjeseci testova da bi se piloti kvalificirali za taj zrakoplov. Patriot, F-16 i druga oprema ne bi bila strateška promjena ili promjena tijeka rata za Ukrajince ili Ruse- rekao je Abu Nowar.

- Ono što sada vidimo je rat obrambene prirode; oni pokušavaju voditi rat iscrpljivanja s obje strane, ali stvari će ostati kakve jesu.

Komentari 456