News

Komentari 122

Krao u pekarnici pa uzeo nož i izbo dvoje slučajnih prolaznika

Krao u pekarnici pa uzeo nož i izbo dvoje slučajnih prolaznika

Muškarac (32) je u ponedjeljak navečer zaprijetio zaposlenicama pekarne da mu daju novac. Potom je otišao iza pulta i uzeo nože s police te s njim pobjegao i napao ženu i muškarca...

Policija je dovršila krim istragu nad muškarcem (32) zbog sumnje da je počinio razbojništvo te pokušao ubiti dvoje ljudi u Zagrebu.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak oko 19.25 sati osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Krešićevu ulici u Zagrebu, ušao u pekarnicu te zaprijetio zaposlenicama (23, 49 i 38) da mu daju novac. Nakon toga je ušao iza pulta i uzeo nož s police  u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne. Kad to nije uspio s nožem je pobjegao iz pekarnice. Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo.

Međutim, bez obzira na namjeru, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, žena nije ozlijeđena. Tom građaninu je napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a dogodilo se isto kao i s građankom, odnosno odjeća je spriječila njegovo ozljeđivanje iako je namjera napadača bila očita.

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Najčitaniji članci