Obavijesti

News

Komentari 37

Krava se prošetala preko EU granice pa je 'osudili' na smrt

Krava se prošetala preko EU granice pa je 'osudili' na smrt
1

Krava koja se treba oteliti za tri tjedna odlutala je preko granice i iz Bugarske ušla u Srbiju. Kako nije prošla redovnu graničnu kontrolu, vlasti kažu da je moraju eutanazirati

VIDEO

Bređa krava osuđena je na smrt zbog prelaska granice s Europskom unijom.

Krava Penka, koja se treba oteliti za otprilike tri tjedna, odlutala je od stada iz sela Kopilovtsi u Bugarskoj i prešla granicu sa Srbijom, odnosno ušla je u državu koja nije članica EU

Krava je dva tjedna kasnije vraćena vlasniku Ivanu Haralampievu, a srpski veterinari rekli su da je krava u izvrsnom zdravstvenom stanju, piše Independent.

No bugarske vlasti kažu da životinju treba eutanazirati zbog strogih zakona Europske unije, javlja AFP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O svemu obaviješten Europski parlament

Prema regulativama Europske komisije, krave moraju proći graničnu kontrolu s dokumentima koji potvrđuju da su dobrog zdravlja. Ako prelazak preko granice nije odobrila granična kontrola EU na temelju potvrde veterinara iz EU, životinju treba uspavati. 

- Nije na nama da odlučujemo. Moram poštovati odredbe koje stižu iz Bruxellesa - izjavio je veterinar Lyubomir Lyubomirov

John Flack, član Europskog parlamenta iz redova konzervativaca pisao je premijeru Bugarske Boyku Borissovu i predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju. Flack je pokušao skrenuti pažnju na Penkin slučaj i zamoliti za milost. Čak je ponudio da će platiti troškove pregleda veterinara iz Europske unije kako bi spasio život sirotoj životinji. 

Peticija za spašavanje Penke

- Smatram da je ovo jedna od onih situacija u kojoj pragmatičnost treba imati prednost nad strogim držanjem pravila - istaknuo je Flack. 

Na stranicama change.org raspisana je peticija kojom se od Europskog parlamenta traži da u ovom slučaju naprave iznimku. 

- Vjerujemo da Penkin slučaj pokazuje nedostatak suosjećanja tijela Europske unije za obične ljude, poput Penkinog vlasnika, koji je izvan sebe zbog ove situacije, stoji u peticiji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.