Obavijesti

News

Komentari 243

Hod za život završio je na Ribnjaku nakon blokade žena

Hod za život završio je na Ribnjaku nakon blokade žena
12

Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove godine održao se pod geslom: "Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.25

Zalažemo se za zakonsku i svaku drugu zaštitu ljudskoga života od začeća pa do smrti. Dužnost nam je javno iskazati da je svaki ljudski život važan, da je najvrjednije što postoji - rekla je volonterka Kristina. 

-  Želimo zakon koji jača ženu jer nema slobode izbora kada te netko ili nešto tjera na pobačaj. 2/3 žena koje su učinile pobačaj su učinile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Pobačaj nije ljudsko pravo, ali pravo na život jest. Za žene skrbimo tako da ćemo im osigurati svaki oblik ekonomske i zdravstvene zaštitite - rekla je volonterka Antonela na kraju Hoda za život na Ribnjaku.

12.05

"Grad Zagreb je pokazao svoju netolerantnost jer je gospodin Tomašević odabra bit gradonačelnik samo svojih istomišljenika. Nas ne zanima njegovo privatno mišljenje, nije nas zanimalo niti privatno mišljenje prošlog gradonačelnika o Hodu za život ili o gay pokretu, izjavila je Markić uoči početka povorke.

Markić je time prozvala zagrebačkog gradonačelnika zbog toga što organizatorima Hoda za život drugu godinu zaredom nije odobren zahtjev da na gradskim trgovima postave svoje zastave.

"Bitno nam je da mi kao građani imamo pravo u ovom gradu sudjelovati u manifestacijama kao i svi drugi. Želimo da Hrvatska postane društvo koje će poštivati život, majke očeve obitelji", poručila je Markić

Povorka je počela od Trga Republike Hrvatske te nastavlja preko Frankopanske, Ilice, Trga bana Jelačića, Jurišićeve i Palmotićeve do parka Ribnjak gdje će se održati završni program 

Izvršna direktorica "U ime obitelji" istaknula je da je pravo na život temeljno ljusko pravo, a zadatak političara je da ljudima koji žele imati obitelj osiguraju ekonomske i ostale uvjete da bi mogli zadovoljno živjeti. Hod za život nije skup koji pokušava ograničiti bilo čija prava, poručila je.

"Mi smo ovdje u ime svih žena. Sve žene se prvo trebaju roditi, a onda se boriti za ljudska prava. Što je sa svim onim ženama koje se ne uspiju roditi? Stalo nam je do svih žena i nadam se da će nas i one druge čuti te promijeniti svoje mišljenje", rekla je Markić. 

Sudionici okupljeni ispred Hrvatskog narodnog kazališta istaknuli su transparente poput "Unborn lives matter", "Sad budi muškarac i podrži život", "Jednakost za sve žene od trenutka začeća", "Život je najljepši dar" i brojne druge

Osim u Zagrebu, ovogodišnji Hod za život će se tijekom svibnja i lipnja održati u još 11 gradova. Ove subote Hod za život održava se i u Vinkovcima.

11.55

Povorka je stigla na Ribnjak nakon blokade kod Trga, a cijelo vrijeme među njima se vrti 'Moja domovina', ali i Thompsonove pjesme.

24sata
11.35

Nekoliko žena je prepriječilo put Hoda za život, a policija ih je nakon nekoliko minuta podigla i odnijela u maricu kako bi se povorka mogla nastaviti.

24sata
11.35

POGLEDAJTE VIDEO

Komentari 243